Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Utorak 07.08.2012.
21:13
Dnevni avaz A

"Krokodil", "Luda mačka","Čarobni zmaj": Opasne droge ubijaju brzo i brutalno

Opasne, smrtonosne droge koje haraju Amerikom i Evropom, sumnja se da su se pojavile i kod nas. "Krokodil", "Luda mačka", "Čarobni zmaj" su nove sintetičke droge koje ubijaju brzo i brutalno.

U Evropskoj uniji prošle godine se pojavilo 49 novih sintetičkih droga, što je najviše od uvođenja sistema praćena i upozoravanja na nova opojna sredstva.

Droga "krokodil" izaziva truljenje mišićnog tkiva i propadanje jetre, koža menja boju u zelenu, uz pojavu gnojnih čireva
 

Formule narkotika sve su "maštovitije", a njihovo delovanje sve je misterioznije.

Jedna od novih droga u prodaji je u obliku mirišljavih štapića kao osveživač prostora, narkomani je zovu "čarobni zmaj". Može se naručiti putem interneta i u specijalizovanim prodavnicama. Konzumentima ove droge stradaju unutrašnji organi, jer u sebi sadrži ekstrakte otrova egzotičnih biljaka.

Droga "krokodil" već nakon prvog uzimanja izaziva teške posledice po konzumenta. Napravljena je od teških metala, benzina, crvenog fosfora i kodeina. Jeftinija je od heroina, pa je zovu drogom za siromašne. Izaziva truljenje mišićnog tkiva i propadanje jetre, koža menja boju u zelenu, uz pojavu gnojnih čireva. Ovisnik o "krokodilu" živi svega dve do tri godine. Jedini način spašavanja ovisnika jeste amputiranje obolelog organa.

Detaljnije o opasnim drogama pročitajte OVDE.

U nove droge na tržištu narkotika spada i mefedron, u žargonu nazvan "luda mačka". Ova droga rastvara se u vodi, a osim euforije, budnosti i halucinacija, može izazvati ozbiljne poremećaje poput crvenila, problema krvnih sudova i srca, gubitak pamćenja, paralizu i smrt.

POVEZANE VESTI

Utorak 07.08.2012. 23:27
Napokon neka dobra vijest. To je jedini način da se zemlja oslobodi narkomanskog smeća. Na njihovo "lječenje" se bacaju milioni i dijele im se Metadoni, a sirotinja nema šta da jede. Država treba osnovati seoske farme i poslati narkomane na lječenje motikom. P.S. Nadam se da će Biljana S. dobiti besplatne uzirke.
Sreda 08.08.2012. 00:20
Pored droga smeta mi i kada vidim da pored naših riječi Srbi se koriste tuđim, tj. Hrvatskim. "Jedini način za spasavanje OVISNIKA jeste amputiranje obolelog organa." Mislim da je pravo vrijeme da se neki od nas dozovu pameti.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online