Petak 10. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
8
Utorak 07.08.2012.
16:34
Kurir A

"Ko nam vrati bicikle, dobije 200 evra"

Amerikancima Vilijamu Tremblu (27) i Katrini Lefransoa-Henson (27) lopovi su iz voza, koji je putovao od Niša do Beograda, u noći između petka i subote ukrali bicikle vredne 3.000 evra! A taman se slegla prašina posle slučaja Japanca Rija Asađija, kojem je premijer Dačić lično vratio ukradeni bicikl...

Amerikancima Vilijamu Tremblu (27) i Katrini Lefransoa-Henson (27) lopovi su iz voza, koji je putovao od Niša do Beograda, ukrali bicikle vredne 3.000 evra (foto:ilustracija)
 

"Prošli smo hiljade kilometara po celoj Evropi i ljudi su svuda bili divni. Nigde nismo imali problema. A ovde - čim smo ušli u Srbiju, nestadoše nam bicikli. Očajni smo, samo biciklisti znaju kroz šta prolazimo. Ljudi, molimo vas, vratite nam ih, evo, daću onom ko ih je ukrao 200 evra, samo ih vratite, mnogo nam znače", kaže za "Kurir" Vilijam Trembl, momak iz države Vašington u SAD.

Njegova saputnica Katrina Lefransoa Henson kaže da su došli u Srbiju jer je prelepa i da su mnogo divnih stvari čuli o nama.

"Želeli smo da vozimo bicikle od Beograda do Novog Sada, jer smo čuli da je ovde divno. Stvarno ne mogu da verujem šta nam se dešava. Ostaćemo u Srbiji dok ne pronađemo bicikle", priča Katrina i dodaje da su im bicikli nestali iz voza kad su zaspali i da ih je neko verovatno odneo iz hodnika pored kupea, gde im je kondukter rekao da ih ostave.

Amerikanci su nestanak bicikla prijavili policiji na železničkoj stanici čim su stigli u Beograd, ali odgovor policajaca bio je pomalo neočekivan.

"Rekli su nam da idemo u Ambasadu SAD i da prijavimo slučaj. Rekli su: Pogledaćemo, ali teško da tu ima pomoći. I na kraju su rekli: Trebalo je da ih zaključate“, kaže Vilijam.

Katrina i Vilijam su na kraju poručili da su, i pored svega što im se desilo, oduševljeni Srbima, i uopšte Evropljanima, i da će im naša zemlja ostati u najboljem sećanju.

"Samo još da nam vrate bicikle!", kažu uglas.

"Policija radi sve na pronalaženju počinilaca. Uradićemo sve što je u našoj moći da oni što pre budu uhapšeni, jer želimo da se svaki turista u našoj zemlji oseća bezbedno i da bude dobrodošao, kao što i jeste", rekao je premijer Srbije Ivica Dačić.

Podsetimo, nije prošlo ni nedelju dana otkako je Japancu Riju Asađiju premijer vratio bicikl koji je nestao u tržnom centru "Ušće" u Beogradu. Riov bicikl pronađen je 30. jula premijer Ivica Dačić je posle efikasne akcije policije Japancu vratio 2.000 evra vredan "panasonik". Dačić je rekao da su krađe bicikala sramota za Srbiju.

Utorak 07.08.2012. 16:42
Kad su meni ukrali 2 tocka sa auta , policija se nije udostojila ni da izadje i napravi zapisnik. A ja u ovoj zemlji placam porez .
Utorak 07.08.2012. 16:44
Dajem iljadarku da se ne vrate.
Utorak 07.08.2012. 18:05
A jel moze samo sljivovica ovaj put?
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online