Subota 4. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Utorak 07.08.2012.
15:12
D. Dekić - Vesti A

Velja domaćin, Mrka beskućnik

Epitet najbogatijeg člana nove Vlade Srbije poneo je ministar građevine i urbanizma Velimir Ilić koji je Poreskoj upravi prijavio vlasništvo nad čak 22 nekretnine, dok su ubedljivo najsiromašniji, pa čak i beskućnici stari-novi ministar Milutin Mrkonjić i Nikola Selaković, prvi čovek resora pravde i najmlađi član kabineta Ivice Dačića.

Velimir Ilić ima čak 22 nekretnine, njive i voćnjake, dok Milutin Mrkonjić tvrdi da nema ni stan


Ilić, u rodnom Čačku i obližnjem selu, poseduje četiri kuće sa ukupno 800 kvadratnih metara, zatvoreni bazen, dva poslovna prostora od 332 kvadrata i 150 kvm i još dva objekta u izgradnji, imanje sa voćnjacima, njivama, pašnjacima i građevinskom zemljištu.
 

Put do ministrovog imanja


U vreme dok je Velimir Ilić bio ministar za kapitalne investicije u vladi Vojislava Koštunice, asfaltirano je 2,8 kilometara puta u selu Žaočani gde je njegovo imanje, a Ilić je priznao da je urađeno novcem iz prihoda njegovog ministarstva. Pažnju javnosti je privukla činjenica da je reč o prilaznom putu Ilićevom imanju na kojem je gradio privatnu kliniku.

Urednik antikoruptivnog sajta "Pištaljka" Vladimir Radomirović smatra da predaja imovinskih karata sama po sebi ništa ne znači, ako Agencija za borbu protiv korupcije i Poreska uprava ne istraže kako su ministri koji imaju veliki imetak došli do njega.


- Treba videti i da li mogu da objasne kako su došli do takvog kapitala, ako su ga uvećavali samo platom ili su imali još neke prihode koje su nedozvoljeno sakrili od Poreske uprave - kaže Radomirović i objašnjava da su to sve kažnjiva dela.


On je ukazao da bi Agencija trebalo da se pozabavi i "siromašnima" poput Milutina Mrkonjića, jer se nameće pitanje kako je on bez ičega ako je decenijama unazad bio direktor, a onda i ministar.


- Niko ne sme građane da "vuče za nos". Moguće je da neki funkcioneri prijave da nemaju ništa, a u stvari je sva imovina prebačena na suprugu, decu ili rodbinu - ističe Radomirović.


Zanimljivo je da lideri SPS-a i SNS-a, premijer Ivica Dačić i vicepremijer Aleksandar Vučić i posle dve decenije u politici imaju samo po stan u kojem žive sa porodicama, a ministar trgovine Rasim Ljajić živi u službenom i od imovine ima porodičnu kuću u Novom Pazaru i auto pasat.

Potpredsednik Vlade Jovan Krkobabić ima trosoban stan, a novi šef diplomatije Ivan Mrkić četvorosoban od 118 kvm, vikendicu od 48 i plac 1.000 kvadrata i vozi suzuki eskudo iz 1993.


Ministar ekonomije i lider URS-a Mlađan Dinkić na kredit s ratama od 1.000 evra otplaćuje 110 kvadrata luksuznog stana s garažom i terasom, vredan više od 353.500 evra.

Kuća ministra bez portfelja Sulejmana Ugljanina ima 273 kvadrata, a u njegovom voznom parku je mercedes 220c, dok ministar obrazovanja Žarko Obradović ima stan od 217 kvadrata i škodu oktaviju.

Ministarka energetike Zorana Mihajlović prijavila je nekretninu od 100 kvadrata, ušteđevinu i džip tojota RAV4, dok njena koleginica iz resora zdravlja Slavica Đukić-Dejanović ima dvosoban stan i opel astru.

Ministarka za regionalni razvoj Verica Kalanović poseduje dva dvosobna stana i neuseljivu kuću od 160 kvadrata. Sa stanovima ispod 100 kvadrata su ministar poljoprivrede Goran Knežević i potpredsednica Vlade za EU integracije Suzana Grubješić.

Bogati dužnik

Među imućnijima u Nemanjinoj 11 je ministar kulture Bratislav Petković koji je i najveći dužnik, zbog neplaćenog poreza od 8,5 miliona dinara. Petković koji najavljuje da će uzeti kredit da isplati dug, ima dva stana od 142 i 86 kvadrata, 15 ari placa, poslastičarnicu i Muzej oldtajmera.

POVEZANE VESTI

Utorak 07.08.2012. 15:27
Posrećilo se čoveku da bude na čelu Željeznica Srbije. Oni propali, a on prosperirao. A Mrka naravno osiromašio!
Utorak 07.08.2012. 23:16
Blago nama sa takvim "domacinima", oni bas imaju sluha za nase probleme i nedace.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online