Nedelja 5. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Četvrtak 02.08.2012.
13:02
Vestionline A

Mandat Euleksa u naredne dve godine van Rezolucije 1244

Vlada samoproklamovane republike Kosova postigla je saglasnost sa Evropskom unijom da se Euleksu, posle prestanka nadgledane nezavisnosti, produži mandat za dve godine, ali da pravna osnova delovanja misije ne bude Rezolucija 1244, prenosi danas prištinski list "Koha ditore".

Zamenik premijera samoproklamovanog Kosova Hajredin Kuči izjavio je da u sporazumu, odnosno prepisci predsednice Kosova Atifete Jahjage i predstavnice EU za spoljnu politiku i bezbednost Ketrin Ešton, treba da piše "da su pravni osnovi za delovanje Euleksa 17. i 4 februar 2008. godine - dani proglašenja nezavisnosti i upućivajna prvog zahteva za delovanje misije na Kosovu, kao i datum kada je doneta odluka Saveta ministara EU o dislokaciji misije".

Euleks ostaje na Kosmetu

Kuči je dodao da, posle potpisivanja, sporazum treba da verifikuje Skupština Kosova. On je rekao da postoje i dva takođe izuzetno značajna pitanja
među kojima je rok misije na Kosovu.

"Naš je predlog da mandat misije traje do 15. juna 2014. godine. Verujem da o tome imamo približene stavove sa ostalim međunarodnim faktorima uključujući EU i SAD", kazao je Kuči.

Sledeći bitan faktor je, po njegovim rečima, imenovanje sudija i tužilaca iz misije, koji treba da budu imenovani formalno, odnosno da za njihovo imenovanje saglasnost da predsednica Kosova. Vlada je, po Kučiju, predložila Briselu nekoliko faza delovanja Euleksa na Kosovu.

Predloženo je da prva faza počne u septembru i traje do marta 2013. godine, kada treba da usledi druga faza. Treća faza, po tom predlogu, treba da traje od septembra 2013. godine do 15. juna 2014. godine, kada se predviđa prestanak mandata Euleksa sa izuzetkom posebnih radnih grupa.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 02.08.2012. 13:36
Dobro.Van rezolucije 1244 ne sme da prizna Srbija.Stalno je teraju da postupi vojno i na kraju ce tako i da bude, ali prvo svi evropski liz...ci treba da vide da ih ovi preziru i ismejavaju pred vlastitim narodom, onda ce iz besa i oni da prsnu.Do te dobi ce da se fomulisu saveti sa Rusijom, tako da ce samo da prsnu, posto bitke nece da vode oni. Nema od prica vise nista, postupima je EU ubrzala ceo proces vojne akcije.To je ono na sta cilja anglosaksonska gam..ad takodjer.Cilj je navuci Ruse u sukob pred svetom, a mislim da ce to da i dobiju sa ratom Grcke i Turske.US i Brit nece da ratuju direktno, vec preko malih saveznika, koji ce da osete nakon mnogo godina ponovo bes medveda.
Četvrtak 02.08.2012. 14:03
eu-ro-lex je na kim doveo BOTA i njegova zuta kamarila ,pa po nekom pravilu bi trebali i BOTU i zute da pitaju da li ce kada se prekida ta misija kako i na koji nacin da se produzi , jednino sto moze zuta vlada da se ponosi za 4 godine vladavine od 2008 do 2012 je upravo ta misija eu-ro-lex o kojoj se u skupstini srbije uopste nije razgovaralo a kamo li ratifikovalo .. jednog dana ce zbog te privatne misije eu-rol-ex pomocu koje su vlasti srbije dozvolili da se zaobidje un i omoguci natou dalje delovajne na KiM van okvira 1244. ocekujem uskoro pa bar do nove godine vec jasno da se gorovio prevari srbskog naroda i o okupaciju KiM od strane natoa amerike i eu
Subota 04.08.2012. 07:38
Сада је дошао последњи тренутак за хитно деловање нове власти. Пошто је еулекс досманлијска издајничка лагарија и нема никакве везе са Резолуцијом 1244 - потребно је поништити акт којим је прихваћен еулекс за посредовање на Космету и уз помоћ Русије хитно затражити од УН враћање решавања питања Космета иксључиво у складу са Резолуцијом 1244. Образложење је једноставно: еулекс није успостављен у складу са том резолуцијом, он спроводи нелегални Ахтисаријев план и није ништа урадио у досадашњем периоду на решавању косметског питања. То би, наравно, повукло клупко и у вези са прикључивањем ЕУ - али време је да се и са тим рашчисти. Кфор је организација НАТО и такође нема везе са Резолуцијом 1244
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online