Utorak 16. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
8
Ponedeljak 30.07.2012.
17:00 >> 17:21h
Blic A

Dačić vratio Japancu ukradeni bicikl i poklonio mu šljivovicu

Predsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić vratio je danas državljaninu Japana Rio Asadžiju, bicikl koji mu je 18. jula ukraden ispred TC "Ušće", a sa kojim je krenuo na put oko sveta.

Samo da ne pije dok vozi: Rio Asadži presrećan zbog vraćenog bicikla, ali i zbog šljivovice
 

Ivica Dačić sastao se sa Asadžijem u "Palati Srbija" i predao mu bicikl koji je policija juče našla. Dok mu je predavao bicikl Dačić se našalio rekavši da "ako ništa drugo Asadži je imao priliku da ostane malo duže u Srbiji i nauči da kaže nešto na srpskom".

Japanski državljanin je spremno dočekao šalu i pokazao da je premijer Srbije u pravu rekavši na srpskom "dobar dan".

On je naglasio i da mu ovo nije prvi da mu je nešto ukradeno na putu oko sveta.

- U Africi su mi ukrali patike, a u Nikaragvi kameru - rekao je Asadži.

Ivica Dačić mu je ponovo šaljivo odgovorio.

- Za razliku od slučaja u Srbiji, kameru i patike mu nisu vratili u Africi i Nikaragvi - rekao je ministar policije.

On je japanskom državljaninu poklonio značku i malu šljivovicu uz upozorenje "da ne pije dok vozi".

Da podsetimo, policija je uhapsila Veljka Đ. iz Borče zbog sumnje da ga je ukrao ispred tržnog centra “Ušće” na Novom Beogradu.


Asadžiju je krenuo na put oko sveta dug skoro 20.000 kilometara skupocenim biciklom, koji se može kupiti samo u Japanu. On je 18. jula, nešto posle 17 sati ispred TC “Ušće” u Bulevaru Mihajla Pupina 4, ostavio bicikl marke “panasonik” model OSC7, bele boje, sa “šimano” menjačem sa 27 brzina i nosačima za torbe na prednjem i zadnjem točku. On je prethodno bicikl uredno zaključao sigurnosnom sajlom na mestu predviđenom za parkiranje bicikla.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 30.07.2012. 17:09
Extra sto su mu nasli bicikli...a i Dacic je ispao COVEK...svaka ti cast na poklonu...
Ponedeljak 30.07.2012. 17:09
Mislim da je onaj sto je ukrao biciklo trebao i da mu vrati. Javno. Mozda bi ga bilo toliko sramota da ne bi vise ni vozio, a kamoli krao bicikle.
Ponedeljak 30.07.2012. 17:38
Jao al ga novinari seru. U tekstu piše bicikl bele boje a na slici se crni u p.m. Kao i u tekstu o američkom džudisti, u naslovu piše" tata je vilama nasrnuo na mene" a iz teksta se vidi da je čovek držao vile u ruci kad su amerikanci došli da se raspitaju dali je kuća na prodaju. Možda je čovek nešto radio nešto u polju kad su ovi stigli. Na kraju krajeva ne zna ni danas da mu je to sin. Jebite se novinari, čak ste me naterali da pišem o američkom džudisti u rubrici o japaner. Može mi se!! Bar sam objektivan.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online