Petak 10. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
6
Ponedeljak 30.07.2012.
13:16 >> 13:25h
J. L. Petković - Vesti A

Rukovodstvo Gračanice se igra "velikog brata"

Društvo novinara Kosova i Metohije najoštrije je osudilo objavljivanje privatne i profesionalne prepiske novinara Budimira Ničića sa direktorom Regionalne korporacije za vodosnabdevanje Đeljošom Vatajem, a koju je na svom zvaničnom portalu okačila opština Gračanica koja funkcioniše po sistemu Prištine.

Odakle gradonačelniku prepiska?: DNKiM oštro protestuje
 

Kako DNKiM navodi u saopštenju, prepiska novinara Budimira Ničića dopisnika Glasa Amerike sa Kosova, u kojoj je postavio pitanja od opšteg interesa za zajednicu, odnosno istraživao ko je odgovoran za isključivanje vode u ambulanti u Čaglavici, i odgovori od Vataja, objavljena je na opštinskom sajtu pre emitovanja na "Glasu Amerike".

- Pitamo na koji je način gradonačelnik došao u posed ove prepiske? Šta je motiv njenog objavljivajna? Da li se ovim stavlja do znanja medijskim profesionalcima da se njihova prepiska prati i kontroliše? Na osnovu kog prava i zakona je izneo nečiju privatnu prepisku u javnost, i to preko zvaničnog opštinskog sajta koji bi trebalo da bude javno dobro svih građana?


Društvo novinara KIM smatra da taj postupak opštine Gračanica i njenog rukovodstva pre svega sadrži elemente krivičnog dela i poziva javnog tužioca da odmah reaguje:


- Takođe, smatramo da objavljivanje prepiske novinara sa svojim sagovornikom, osim toga što zadire u privatnost novinara, predstavlja pritisak na slobodu medija i na same novinare. Nekoliko puta smo upozoravali na pritiske koji dolaze od strane novoformiranih opština i apeluje na njihova rukovodstva da se prema medijima i novinarima ponašaju profesionalno i prema zakonu, a ne da se koriste
spletkama, ucenama i zastrašivanjem i da prestanu da se igraju "velikog brata", kada je reč o medijima.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 30.07.2012. 19:02
KLvazi opstina. kvazi presednik, kvazi informacije. Igraju se ljudi drzave u pesku. Sve debil do debila. Cuj vazne informacije, nema vode, u zemlji separatistickoj.
Utorak 31.07.2012. 00:24
drustvo novinara..... ko je sve bio na sastanku..... novinari ili nicic sa svojom grupicom patriota.... treba da te bude sramota.... ali nista se bolje nije ni ocekivalo od tebe
Utorak 31.07.2012. 09:15
Naravno samo Ničić, dojučerašnji portir, danas "novinar" i još nekolicina sličnih njemu kojima je samo stalo do para... Verovatno nisu uspeli da dobiju projekat od strane opštine Gračanica, pa su pronašli alternativu neke druge institucije, pa što da ne, pošto više nema projekata, nema tema za emisiju, ajde da se u slobodno vreme pišu saopštenja...
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online