Ponedeljak 6. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Ponedeljak 30.07.2012.
11:21
J. L. Petković - Vesti A

Dijalog sa Prištinom jedini put

Poslanik SPS u Skupštini Srbije Dejan Radenković kaže da od nove Vlade Srbije očekuje da uskoro izađe sa racionalnim i efikasnim planom za Kosovo i Metohiju.

Dosta je bilo konfliktnih situacija i ratova: Dejan Radenković
 

Prema njegovom mišljenju bilo bi dobro da se izvrši korekcija pojedinih sporazuma postignutih u dijalogu Beograda i Prištine u Briselu, ako za to postoji mogućnost.

"Još juče bi rešio problem koji u sporazumu o slobodi kretanja postoji kod naplate osiguranja, a koji je samo naneo štetu običnom čoveku. Mora da se nađe rešenje, ne možemo da globimo siromašan narod bilo koje vere bio", kazao je Radenković u emisiji "Od A do Š".

Govoreći o dijalogu Beograda i Prištine, Radenković je kazao da na jesen očekuje nastavak sa temama koje su uspostavljene po agendi, a to su telekomunikacije i struja.

"Ono što možemo da istaknemo kao dobro u politici predhodne Vlade je početak dijaloga sa kosovskim Albancima, što je mnogo godina pre zvučalo neverovatno. Mislim da će se tim putem nastaviti, jer razgovori, koliko god imali protivnika, nemaju aternativu, dosta je bilo konfliktnih situacija i ratova", kazao je on.

Radenković dodaje da je nezavisnost Kosova "iluzija Albanaca" i da samo razgovorima možemo rešiti probleme.

"Mislim da iz dana u dan sve više Albanaca prestaje da veruje u nezavisnost, pogotovo što im nije donela ono što su očekivali i što ime je obećavano. Postoji dosta modela u svetu koji se mogu primeniti kod nas. Ne moramo mi da priznamo jedne druge, ali moramo da sarađujemo i živimo zajedno a vreme će pokazati ko je bio u pravu", rekao je Radenković.

Potrebni novi ljudi

 

"Mislim da kadrovska politika treba suštinski da se promeni, da ljudi koji nešto znaju i umeju i koji nemaju veze sa korupcijom i kriminalom moraju da se nađu na ozbiljnim funkcijama", kaže Radenković.

On napominje da se otvaranjem kancelarije za Kosovo i Metohiju, umesto ministarstva, Srbima ne šalje poruka da se Srbija odrekla južne Pokrajine. Prema njegovim rečima nije važno telo koje će se baviti pitanjem Kosova i Metohije, već kakvu će funkciju imati i hoće li biti efikasno.

"Ono što smo imali bilo je glomazno i neefikasno. Imali smo ljude koji su radili u ministarstvu a da nisu znali koji su problemi ljudi, kao i gde su određena mesta na Kosovu i još primali plate. Ja sam uvek insistirao na, kako god ga nazvali, operativno telo koje će biti u funkciji naroda, da jednostavno ti kanali budu dvosmerni i da se brzo rešavaju životni problemi ljudi".

Radenković nije mogao da kaže hoće li i kada u srpskim opštinama, s obzirom da na Kosovu i Metohiji nije bilo lokalnih izbora, Vlada Srbije uvesti veća ili kooridnatore za te opštine.

"Pokazalo se da su pojedine opštine bile neefikasne, da nisu bile u funkciji građana, već u funkciji pojedinaca, političkih partija i njihovih porodica i to se odrazilo na nezadovoljstvo naroda", rekao je Radenković.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 30.07.2012. 11:57
Zbog SPS smo i izgubili Kosovo!
Ponedeljak 30.07.2012. 13:40
idite i naucite da pisete srpski picka vam materina nepismena. kad naucite pravopis ond dodjite da dajete svoje komentare. kako vas nije sramota
Ponedeljak 30.07.2012. 14:03
Дејан Раденковић: "Бilo bi dobro da se izvrši korekcija pojedinih sporazuma postignutih u dijalogu Beograda i Prištine u Briselu, ako za to postoji mogućnost." Овај глупандер би морао знати да су сви ти споразуми антиуставни и зато не могу да важе !
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online