Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Nedelja 29.07.2012.
09:44
RTL A

"Narodu će faliti radikali u Skupštini"

Posle 20 godina u skupštinskim klupama nema poslanika Srpske radikalne stranke. Građani će osetiti nedostatak poslanika SRS-a, kažu radikali koji novu šansu vide u martu 2013. godine, kada Hag odlučuje o Vojislavu Šešelju.

Da li će vam nedostajati radikali?
 

U naredne četiri godine u parlamentu neće biti predstavnika Srpske radikalne stranke, koji su učestovali u radu svih skupština od 1992. godine. Radikali sa oko 180.000 osvojenih glasova, nisu uspeli da preskoče cenzus.
 

Do narednih izbora, Srpska radikalna stranka biće opozicija u pokrajinskom i pojedinim lokalnim parlamentima.

Sa gubitkom poslaničkih mesta u republičkom parlamentu, radikali ostaju i bez sredstava iz budžeta. Finansiraće se, kažu, novcem koji dobijaju za učešće u pokrajinskom i lokalnim parlamentima, kao i od 80.000 članarina.

Potpredsednik Srpska radikalne stranke Dejan Mirović rekao je da se radi o porazu koji se ne može ignorisati. "Mislim da postoji više uzroka za to, pritisak zapada i vlasti, ali i naša neprofesionalnost. Smatramo da su to četiri glavna uzroka", navodi Mirović.

Dragan Todorović iz SRS-a kaže da će kada budu krenula skupštinska zasedanja građani osetiti nedostatak poslanika SRS-a.

"Za 22 godine građani su naučili da postoji stranka koja štiti državne interse, ukazuje na nepravilnosti. Mislim da je to odlikovalo SRS", navodi Todorović.

Analitičari kažu da je na loš rezultat radikala uticao i uspeh nekadašnjih partijskih kolega, koji su danas u SNS-u. Kao razloge navode i odsustvo lidera, pogrešan izbor predsedničkog kandidata, ali i jaku desnicu u Srbiji.

Politički analitičar Dejan Vuk Stanković rekao je da je na desnom polu dosta partija sa sličnim ideologijama koje kradu biračko telo, a kako je naveo, rešenje je u promenama ideologije i lidera koji će uvesti nove ideje.

Poraz na izborima doveo je do novog osipanja stranke, najviše pažnje privukao je prelazak Aleksandra Martinovića kod naprednjaka.

Radikali novu šansu vide u martu 2013. godine, kada Hag odlučuje o Vojislavu Šešelju. Očekuju i da u međuvremenu vladajuća većina izgubi poverenje birača.

"Presuda koja se očekuje u martu mnogo će uticati na povratak stranke, jer ekonomska situacija neće biti bolja, imajući u vidu ko vodi ekonomske resore.

Smatramo i da će pritisci oko Kosova biti veći i tražiće se više ustupaka u vezi sa pridruživanjem EU, protiv čega smo mi", naveo je Dejan Mirović.

POVEZANE VESTI

Nedelja 29.07.2012. 09:51
prosto je nemoguce da radikali nisu osvoji bar 300 000 glasova jer u srbiji ima tvrdokornih desnicara kolio hoces ,sve mirishe je JE bilo izborne kradje i dogovora izmedju sns i ds o "promeni politicke strukture na vlasti" i skidanja najvece smetnje za obe stranke - toboz kobayagi nesto se menja u srbiji i ventil gnevnog naroda je ispuvan da ne dostigne kritican nivo ...
Nedelja 29.07.2012. 09:53
Ne znam šta još treba da se desi pa da paraziti iz srs-a ukapiraju da im je došao kraj... Baš me živo interesuje kako može povratak Šešelja da utiče na bilo šta u Srbiji? Dok on dođe, a dao Bog da se što pre vrati svojoj porodici, stasaće ko zna koja generacija "klinaca" koja ne samo da neće znati ko je on, nego neće biti zainteresovani za politikante ni 2 %...
Nedelja 29.07.2012. 10:44
Njihova ideologija je prošlost, nadam se.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online