Petak 3. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Subota 28.07.2012.
04:07
Večernje novosti A

Pajtić: Moguć rascep među demokratama

Predsednik Vlade Vojvodine Bojan Pajtić izjavio je da se previranja u Demokratskoj stranci mogu završiti i rascepom unutar stranke, ali da ne vidi "ozbiljnu nameru da ona bude rastočena".

Ima ugled u stranci: Boja Pajtić
 

"Takva mogućnost uvek postoji. Videćemo. DS je uvek iz izazova sa kojima se suočavao, izlazio jači. Ne vidim ozbiljnu nameru unutar stranke da ona bude rastočena", kazao je Pajtić.

Upitan da li postoji mogućnost da predsednik DS Boris Tadić zbog poraza na predsedničkim izborima dobrovoljno prepusti mesto šefa stranke nekom drugom, Pajtić je rekao da lider demokrata zbog toga ne treba da odustane.

"Uostalom, nije li Tomislav Nikolić u nekoliko navrata gubio izbore, pa je ostao na čelu svoje stranke, a sada je i predsednik Srbije", kazao je Pajtić.

Pajtić koji je potpredsednik DS, rekao je da ne može da se požali da mu je bilo ko u stranci "zamerio ubedljivu pobedu u Vojvodini".

"Logično bi bilo da kada neko postigne ovakav izborni rezultat, uživa ugled u svojoj stranci", ocenio je Pajtić.

Vojvodina treba da ima kancelariju u Briselu

On je kazao da su odluke Ustavnog suda Srbije o nadležnosti Vojvodine konačne i da se "zato neće obraćati sudu".

"Ali ćemo najesen predložiti neke mere s ciljem da uspostavimo stabilnu saradnju između republičke i pokrajinske administracije. Ako se budemo iscrpljivali u sukobima, onda ćemo svi zajedno biti neuspešni, a to Vlada Vojvodine sasvim sigurno ne želi", kazao je Pajtić.

Upitan da li će kancelarija Vojvodine u Briselu nastaviti rad uprkos odluci Ustavnog suda Srbije Pajtić je kazao da "ideja da samo Vojvodina ne može da se bori za ta sredstva je, najblaže rečeno, nefer".

"Kancelariju u Briselu imaju i Niš i Kragujevac, oni su se tamo registrovali ne kao gradovi, nego kao regioni Šumadije i juga Srbije, i oni se bore za sredstva iz evropskih fondova. Mi ćemo to isto nastaviti da radimo preko svojih predstavnika u Briselu", rekao je Pajtić.

POVEZANE VESTI

Subota 28.07.2012. 06:58
Dabogda se raspali u paramparčad i da vas niko nikad ne sastavi .
Subota 28.07.2012. 06:55
srbi iz srbije i svi ostali autohtoni drzavljani treba da prestanu da podrzavaju jugoslovensko-crnogorske interese i budu sluge tih interesa. samo strogo uredjeno drzavljanstvo moze odvojiti srbiju od jugoslovensko-crnogorske propasti i politicara sa tudjih prostora koji ni u jednoj zemlji ne bi mogli biti politicari,osim u srbiji. jedan od vaznih clanova ds-a koji je stajao uz smrjecanjca u predizbornoj kampanji je i crnogorac koji je za srbe izjavio da su ciganski narod koji je preostao posle seobe carnojevica. za cije ste interese srbi iz srbije iz ds-a radili? stranka srba iz srbije mora nastati! vlast mora napraviti mnosto nvo srba iz srbije, kako bi neutralisali uticaj nvo-a na celu sa
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online