Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
21
Četvrtak 26.07.2012.
13:05
Đ. Barović - Vesti A

Amerika svira na đavoljoj harfi

Koliko Srbija treba da strahuje zbog antenskog sistema HAARP, navodno postavljenog početkom maja ove godine na 20 kilometara od Beograda? Ova vest je još značajnija ako se zna da je ova tehnologija sprovedena u delo zahvaljujući idejama proslavljenog srpskog naučnika Nikole Tesle, pa se često može čuti da je, bez šale, u pitanju upravo "Teslino oružje".

MRAČNE TAJNE PENTAGONA: Svetozar Radišić
 

- Ta veza je obelodanjena još krajem devedesetih godina prošlog veka. Na jednom predavanju u Beogradu, profesor na Univerzitetu Kolorado, dr Rastko Maglić je govoreći na naučnom skupu pod nazivom "Nove Tesline tehnologije - kontrola jonosfere" upravo naveo primer sistema HAARP. Na istovetan način je u svojim radovima govorio i savetnik za razvoj predsednika Kanade, Dejvid Pit koji je u više navrata predlagao da se istraži primena Teslinog dela u oblasti niskofrekventnih elektromagnetnih zračenja - ističe jedan od najpriznatijih stručnjaka u Srbiji na ovu temu, Svetozar Radišić.


Doktor nauka i nekadašnji pomoćnik za strategije i doktrine u Kabinetu načelnika Generalštaba Vojske Srbije i Crne Gore, kaže da je reč o tehnologiji koja je veoma opasna.


- Dovoljno je reći da je popularni naziv projekta Harfa, a autor projekta američki fizičar Bernard Istlund je u više navrata rekao da je HAARP "harfa na kojoj anđeli ne sviraju". Reč je o projektu Opservatorije za istraživanje jonosfere, koja se nalazi u vojnoj bazi udaljenoj dvadesetak kilometara od mesta Gakona u zabačenoj divljini Aljaske i cela ideja je realizovan pod patronatom američke vlade. Otuda je ovaj sistem u zvaničnoj upotrebi vazduhoplovnih i pomorskih snaga SAD, a od jedne antene s početka ovog veka danas ih je oko 180 po celom svetu - kaže Radišić.


On ističe da je ono što posebno treba da brine to da je među ciljevima ovog projekta bilo i ispitivanje mogućnosti ometanja normalnog rada ljudskog mozga, "posredno" otvaranje ozonskih rupa, kao i kontrola vremenskih prilika u određenim regionima.


- U jednoj od domaćih studija o "geofizičkom ratu" utvrđeno je da se "jakim radio-predajnicima mogu stvoriti električni talasi u šupljini između jonosfere i prvobitnih slojeva na zemljinoj površini, a da se podešavanjem tih talasa na frekvenciju moždanih emisija čoveka mogu poremetiti moždane performanse, a time izazvati promene u ponašanju za duži period - zaključuje Radišić.

Opasnost po mozak


Radišić objašnjava da postoji čitav opseg frekvencija u okviru kojeg se može uticati na ljudski mozak i izazvati promena njegovih različitih mentalnih stanja.


- Na mozak aktivno utiču sva zračenja u opsegu od jedan do 50 herca. Beta talasi utiču na budno stanje, alfa talasi na stanje spokoja i potpune relaksacije; teta talasi na stanje pospanosti i delta talasi utiču na mozak u stanju dubokog sna. Jasno je šta je sve moguće veštačkim kombinovanjem svih ovih talasa - navodi Radišić.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 26.07.2012. 13:21
Vec se danima bruji oko ovih antena u okolini Barajeva ... i NIKO jos nije rekao KO je podigao ove antene i u KOJU SVRHU ... Ko je PLATIO RADOVE .... Da li je to HARRP ili su obicne RADIO antene..... Sve je rekla - kazala ...!
Četvrtak 26.07.2012. 14:06
HVALA BOGU DA SE NAKON TOLIKO GODINA POCELO JAVNO PRICATI O HARRP-U !!!! ALI OVO NIJE JEDINO ORUZIJE PROTIV COVECANSTVA
Četvrtak 26.07.2012. 14:10
treba dignut par migova pa pustit kisu raketa na te antene a i na kucu onog ko je odobrio ovo
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online