Nedelja 5. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Utorak 24.07.2012.
09:54
Blic A

Dinastija u Čačku: Vojislav i Velimir Ilić

I pored toga što su mnogi očekivali da će se posle majskih lokalnih izbora okončati šesnaestogodišnja vladavina NS u Čačku, realnost je takva da ne samo da će ova stranka i dalje voditi glavnu reč u gradu na Moravi, već će kontinuitet njene vlasti biti dodatno osnažen činjenicom da će novi gradonačelnik biti Vojislav Ilić, rođeni brat predsednika NS Velimira Ilića.

Vojislav Ilić, gradonačelnik Čačka i Velimir Ilić, budući ministar građevine i urbanizma
 

Baš kao i njegov brat, i Vojislav Ilić (60) ističe da u politiku nije ušao da bi se obogatio, budući da je, kako kaže, već bio situiran kada je početkom devedesetih rešio da upliva u političke vode.

Nepotizam u politici Srbije

 

- Predsednik Srbije Tomislav Nikolić je za svog ličnog sekretara postavio šuraka Miroslava Latinovića, a kandidat za ministra je Milan Bačević, otac njegove snaje.


- Dušan Đaković, zamenik predsednika opštine Rakovica, tast je mandatara za sastavljanje nove vlade Ivice Dačića.


- Nedavno je na mesto gradonačelnika Subotice postavljen Modest Dulić, brat odlazećeg ministra za životnu sredinu i prostorno planiranje Olivera Dulića.

Iako primetno skromniji, blažeg temperamenta i znatno umereniji i pristojniji u javnim nastupima od stranačkog lidera, ključni problem mlađeg Ilića biće kako da izađe iz senke svog godinu dana starijeg brata, odnosno kako da se negativna slika koja o Velimiru Iliću postoji u dobrom delu javnosti ne reflektuje i na njega.

- Svestan sam da će mnogi posmatrati izbor na funkciju gradonačelnika i moj budući rad kroz to što sam rođeni brat Velimira Ilića, koji je osam godina bio na čelu Čačka. Međutim, želim da se meri isključivo ono što sam ja uradio ili ću uraditi. Velimir s tim nema nikakve veze - kaže Vojislav Ilić.

On ističe da su mu porodični odnosi često pomagali, jer je u periodu dok je bio predsednik lokalnog parlamenta i direktor JP „Gradac” „lakše otvarao pojedina vrata”, ali su problemi koje je zbog toga imao znatno brojniji.

Dragan Vučetić iz DS kaže da se posle ovakvog kadrovskog rešenja Nove Srbije slobodno može reći da se u Čačku uspostavila dinastija Ilić.

- Posle jednog Velimira došao je drugi Velimir (Stanojević, bivši gradonačelnik), posle jednog Ilića došao je drugi Ilić - kaže on. Vučetić ipak smatra da Vojislav Ilić ima dovoljno snage i sposobnosti da uradi neke dobre stvari za grad, ali da nije siguran da će se to i dogoditi, jer nije dobio adekvatne i stručne saradnike u novom Gradskom veću.

POVEZANE VESTI

Utorak 24.07.2012. 11:19
To im nas narod dozvoljava...da prave dinastije...to su oligarsi,"aristokrate i nova elita Srbije"...nadam se samo da se iz jedne krajnosti na drugu nece preci krvavo,ali bojim se da ce morati!?!?!?!
Utorak 24.07.2012. 12:11
Што се не јави неко из Чачка и не каже нешто? Можда су Илићи стварно доста учинили за Чачак и околину, па их народ тамо воли?
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online