Utorak 7. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Petak 20.07.2012.
18:52
B92 A

Dačić: DS je kriv za ponašanje Buhe

U beogradskoj opštini Surčin, napetost i dalje traje, jer grupa građana, među kojima je i Ljubiša Buha Čume, protestuje u centru opštine.

Foto:Arhiva
 

Opštinski odbor DS-a traži zaštitu policije od, kako navode, pretnji i uvreda iza kojih stoji zaštićeni svedok Ljubisa Buha Čume, a ministar Ivica Dačić, odgovara da ne treba policiju mešati u politiku.

Centar Surčina oblepljen je novim plakatima, a ispred prostorija Opštine, sedi grupa odevena u majice sa natpisom "Vojica lopov". Među njima bio je i zaštićeni svedok Ljubiša Buha Čume, a i on i ostali učesnici tvrde da protest nema stranačku pozadinu.

"Grupa građana iz Surčina je podela 49 krivičnih prijava protiv Janosević Vojislava, to je predato pre više od dvadeset dana. Mi sad ovim majicama i plakatima "Vojica lopov" samo da skrenemo paznju nadležnim organima da rade svoj posao", kaže Slobodan Ivković.

Na drugoj strani surčinski DS i dalje čeka na policijsku pomoć, zbog kako navode fizičkih i verbalnih zastrašivanja. U toj stranci označili su Ljubišu Buhu kao organizatora odborničke većine na toj opštini, koju ni trebalo da čine naprednjaci, SPS i URS i to dokumentovali snimcima na kojima se vidi da BUha stoji sa ljudima koji lepe plakate protiv dosadašnjeg predsednika opštine Vojislava Janoševića.

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić odgovornost za ponašanje zaštićenog svedoka Ljubiše Buhe, i njegovo učešće u dešavanjima u Surčinu, prebacuje na Tužilaštvo i Demokratsku stranku.

"Neka sami kusaju što su skuvali, 90 posto treba uhapsiti", rekao je Ivica Dačić.

U toj beogradskoj opštini nedavno je prilikom pokušaja konstituisanja vlasti bilo nereda na sednici i protesta ispred zgrade opštine na kojoj je tada razbijeno nekoliko stakala. Nova konstutivna sednica zakazana je za 14. avgust, ali situacija nije ništa jasnije ko ima većinu, jer opštinski odbori DS i SNS međusobno optužuju za potkupljivanje odbornika, pa čak i kidnapovanje.

POVEZANE VESTI

Petak 20.07.2012. 19:30
To sto je Janosevicu tesko da odvoji zadnjicu od fotelje, ne treba da cudi. Malo mu je sto vise ne zna sta ce sa uzetim parama, nekretninama i ko zna cega jos. Jos gore od svega je sto covek vise voli vlast nego hleba da jede. Tesko ce bilo ko da kaze da je Buha ikada radio protiv interesa nase opstine i njenih gradjana, pocev od vremena kada su izbeglice iz Hrvatske dosle u Surcin i pocele da napadaju i izbacuju Hrvate starosedeoce iz njihovih kuca. Ja sam na strani gradjana opstine Surcin, a samim tim i na strani Buhe.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online