Utorak 16. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Četvrtak 19.07.2012.
20:46
Beta A

DS: Nova vlada zbog Dinkića spremna da krši zakon

Demokratska stranka saopštila je danas, povodom najave lidera URS Mlađana Dinkića da na čelo Poreske uprave treba da dođe nestranačka ličnost, da je nova vlada i pre nego što je formirana "spremna da krši zakone da bi podmirila stranačke apetite".

 Mlađan Dinkić i njegova stranka koji su stvorili temelje partijske države: DS
 

Sadašnji direktor PU, kadar DS, Dragutin Radosavljević izabran je na konkursu na petogodišnji mandat u januaru 2010.

"Zahtev da se ljudi izabrani na konkursu ili od strane Skupštine smenjuju sa promenom vlasti, zbog stranačkih ambicija Mlađana Dinkića, ogoljena je slika zahteva za partijskom držzavom i kršenje


Zakona o državnoj upravi i Zakona o državnim službenicima", navodi se u saopštenju DS.

Dodaje se da je na osnovu ta dva zakona 50 odsto državne uprave izabrano na konkursu, sa namerom da najbolji stručnjaci, "a ne najposlušniji stranački ljudi" obavljaju poslove koje su im poverili gradani Srbije.

"Mlađan Dinkić i njegova stranka koji su stvorili temelje partijske države, stranka koja postoji uvek i jedino zahvaljujući vlasti i stranačkom zapošljavanju je otvoreno pokazala da su priče o departizaciji bile predizborna šarena laža", navodi se u saopštenju DS.

Direktor Poreske uprave Srbije Dragutin Radosavljević izjavio je danas da ne razmišlja o povlačenju sa te funkcije i dodao da postoje uslovi za smenu koji moraju da se ispune, jer je Zakon o državnim službenicima propisuje da lica koja su na položaju i koja svoj posao obavljaju stručno nisu promenjiva sa promenom vlasti.

Prema njegovim rečima, Mlađan Dinkić, koji se najavljuje kao novi ministar finansija, ima legitimno pravo da traži promenu na čelu PU jer je institucija sastavni deo Ministarstva finansija, ali on onda ima mogućnost utuženja u slučaju da bude smenjen.

Četvrtak 19.07.2012. 21:18
Dodaje se da je na osnovu ta dva zakona 50 odsto državne uprave izabrano na konkursu, sa namerom da najbolji stručnjaci, "a ne najposlušniji stranački ljudi" obavljaju poslove koje su im poverili gradani Srbije. Lažovska kopilad!! Kada su 2000 -te oteli silom vlast smenili su u jednom danu 57 direktora Pošta . Sve koji su to bili! Ni jednog jedinog nisu ostavili. NI JEDAN od njih nije bio strućnjak koga je vredelo zadržati! NI JEDAN! Tako su onda gledali na to. I svuda su postavili SVOJE poslušne kadrove. Šta sad hoće i koga prozivaju !?
Petak 20.07.2012. 00:28
Dripci su ljubomorni sto nemogu da kradu vise.
Petak 20.07.2012. 13:55
Dobro. Jel gospodin Radosavljevic izabran na javnom konkursu. Jeste. Jel resio nesto u PU. Ja kao poreski obveznik i privatnik to nisam vidio.Doduse ako uspe jos vodjenje poreskog knjigovodstva nekom da uvali kao doprinose bankama resice sve probleme. Ali nije. Jel cnan DS. Ne znam. ALI AKO JESTE, KAKO JE IZVUKAO ZAKLJUCAK DA JE IZABRAN NA OSNOVU STRUCNOSTI A NE PARIJSKE PRIPADNOSTI!!!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online