Utorak 7. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Sreda 18.07.2012.
17:50
Beta A

DS traži zaštitu od Čumeta; Čume: Samo pomažem građanima

Beogradski odbor Demokratske stranke tvrdi da odbornicima u Surčinu preti Ljubiša Buha Čume, "koji je organizator većine u Surčinu". Predsednik odbora Aleksandar Šapić, u pismu ministru policije Ivici Dačiću, zatražio je zaštitu za odbornike i pokretanje istrage. Čume je danas negirao optužbe DS-a da fizički i verbalno preti odbornicima te partije.

Zaštitu za odbornike Skupštine opštine Surčin od MUP-a je zatražio beogradski odbor Demokratske stranke, jer su, kako kažu u DS-u, odbornici izloženi "fizičkim i verbalnim pretnjama od strane Ljubiše Buhe, zvanog Čume, koji je organizator odborničke većine u Surčinu".

Šapić optužuje Čumeta da su njegovi ljudi oteli odbornika Sudžuka

Odbor je u saopštenju naveo da je juče poslao dopis ministru unutrašnjih poslova Ivici Dačiću, u kojem se od MUP-a traži da zaštiti odbornika DS Vojislava Janoševića i odbornika Dragoljuba Sudžuka, koji je želeo da glasa "po svojoj savesti".

DS je pozvao ministra Dačića da reaguje na, kako kažu, pretnje i zastrašivanja demokratski izabranih odbornika u Surčinu, da ih zaštiti od nasilničkog i kriminalnog ponašanja kojem su izloženi i da javnosti dokaže da je govorio istinu kada je tvrdio da neće dozvoliti povratak "metoda devedesetih u Srbiji".

Predsednik beogradskog odbora DS-a Aleksandar Šapić naveo je u pismu Dačiću da je nastavljeno "maltretiranje kojima su od strane kriminalnih grupa izloženi odbornici DS-a u Surčinu, a posebno dosadašnji predsednik te opštine Vojislav Janošević".

Šapić je u pismu naveo da je izbor predsednika opštine "sprečen" pre više od mesec dana, kada je u opštinu "uletela velika grupa kriminalaca", koja je jednog odbornika, koji je želeo da glasa "po svojoj savesti bukvalno otela iz prostorija opštine".

"On je bio izložen ozbiljnom maltretiranju i to traje i danas", naveo je Šapić uz tvrdnju da je "organizator svih dešavanja u Surčinu Ljubiša Buha, koji kao zaštićeni svedok ima stalnu pratnju policije". Uz pratnju policije Buha preti odbornicima DS i lepi plakate uvredljive sadržine po Janoševića, naveo je Šapić.

On od Dačića očekuje da, kako kaže, bez obzira na stranačku pripadnost i želju odbornika socijalista u Surčinu da imaju predsednika opštine, u skladu sa ovlašćenjima naredi pripadnicima MUP da profesionalno obavljaju posao, istraže događaje sa konstitutivne sednice, privedu i procesuiraju sve koji su u tom "divljaštvu" učestvovali, a posebno one "koji su tu planski došli, a nisu stanovnici opštine Surčin".

Predsednik beogradskog odbora DS-a očekuje i da se povede disciplinski postupak protiv pripadnka MUP-a koji su bili angažovani na čuvanju Buhe, dok se on "bavio ovakvim aktivnostima".

Čume: Sa građanima samo lepim plakate

Čume 24 sata dnevno u pratnji policije


Buha je za B92 kazao da su optužbe iz saopštenja DS "budalaština" iza koje je dosadašnji predsednik Opštine Surčin Vojislav Janošević.

"Janošević pokušava da prikrije svoje kriminalne aktivnosti u Opštini Surčin pa na mene skreće pažnju. Grupa građana je protiv njega podnela 49 krivičnih prijava", rekao je Buha.

On je, međutim, potvrdio da je sa grupom građana Surčina lepio plakate protiv Janoševića, navodeći da im je samo pomagao kada ih je video na ulici.

Buha je odbacio i navode da je povezan sa Srpskom naprednom strankom i da njihovi odbornici lepe plakate po Surčinu.

"Šapiću bih poručio da najpre proveri te navode, a ne da uvlači ceo DS u to. Mene politika ne zanima, ali me interesuje da li će on podneti ostavku kad Janošević bude uhapšen", rekao je Buha.

Ljubiša Buha Čume je bio svedok saradnik u procesu protiv "zemunskog klana", čiji su pripadnici osuđeni za ubistvo premijera Zorana Đinđića. U medijima je navođen kao vođa "surčinskog klana". SNS je, takođe, odbacila optužbe DS. 

POVEZANE VESTI

Sreda 18.07.2012. 17:59
Zašto se svađaju kada su bili zaštitnici ovog "zaštićenog svedoka"? Mala frka među prijateljima oko plena ?
Sreda 18.07.2012. 18:08
Demokratski potez u demokratskoj Srbiji sa demokratskom vladom..... sta je cudno !?
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online