Subota 4. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
13
Sreda 18.07.2012.
13:21
Beta A

"Nikoliću, poništi sporazume iz Brisela!"

Predstavnici tri udruženja sa Kosova pokrenuli su u Kosovskoj Mitrovici peticiju za poništenje sporazuma postignutih u Briselu u dijalogu Beograda i Prištine, jer su, kako kažu, protivustavni, rečeno je danas na konferenciji za novinare u Beogradu.

Tomislav Nikolić se zakleo da će poništiti te sporazume i očekujemo da će ispuniti to obećanje: Igor Vojinović
 

Udruženja građana Narodni pokret "Otadžbina", Stara Srbija i Društvo srpsko-slovenske solidarnosti će peticiju, koju je od 12. jula do sada potpisalo više od 9.000 građana Kosova, predati predsedniku Srbije Tomislavu Nikoliću i predstavnicima buduće vlade.

Predstavnik Narodnog pokreta "Otadžbina" iz Kosovske Mitrovice Igor Vojinović je istakao da su problemi na Kosovu posledice sporazuma iz Brisela.

"Za sve probleme koje ste čuli, za pogibije, ubijanja i proganjanja su krivi sporazumi koje je potpisao Borislav Stefanović i Edita Tahiri, zato što je tim sporazumima omogućio kvazi institucijama Kosova da primenjuju svoja pravila i svoje takozvane zakone", kazao je Vojinović.

Vojinović je istakao da "svako slovo" sporazuma narušava zakone i Ustav RS i naveo da se od danas potpisivanje peticije sprovodi i u drugim delovima Kosova.

"Tomislav Nikolić se zakleo da će poništiti te sporazume i očekujemo da će ispuniti to obećanje", rekao je Vojinović i ocenio da ukoliko nova vlada potvrdi sporazume iz Brisela, Nikolić neće biti predsednik ni u Kosovskoj Mitrovici ni u Beogradu.

Predstavnik Društva srpsko-slovenske solidarnosti iz Kosovske Mitrovice Vladimir Rakić je kazao da predstavnici ova tri udruženja ne isključuju mogućnost da se obrate Ustavnom sudu.

"Borislav Stefanović nas je doveo u situaciju da nam uzimaju lična dokumenta, saobraćajne i vozačke dozvole i tera nas ka Prištini, da uzmemo šiptarska dokumenta", kazao je Rakić.

On je kazao da je cilj da se prikupi najmanje 30.000 potpisa koje će predati predsedniku Srbije, novom predsedniku Vlade i Skupštine. "Naš zadatak je da odnesemo potpise i upozorimo, a nadamo se da vlada neće potvrditi sporazume koji su štetni i nisu u skladu sa Ustavom", dodao je Rakić.

POVEZANE VESTI

Sreda 18.07.2012. 13:28
Ponistio bi on ali ne sme. Na stolu mu pise: Predsednik Republike Srbije. A u pozadini: Approved by Washington D.C.
Sreda 18.07.2012. 13:38
"Tomislav Nikolić se zakleo da će poništiti te sporazume i očekujemo da će ispuniti to obećanje"....E jadni ljudi dokopao se on fotelje to mu je bio cilj gledamo nastavak cirkusa...
Sreda 18.07.2012. 13:35
Ne treba se previse zanositi. Predizborna obecnja su bila samo da bi se prevarili naivni biraci, a sto se tice odrzavanja istih ne treba gajiti iluzije. Aktuelni predsednik i prethodni su samo lice i nalicje jedne iste politike koja se vodi iz stranih centara moci, i koji na Srbiju gledaju kao neprijatelja i zalazu se za njeno potpuno porobljavanje i pretvaranje bukvalno u koloniju, u znatno vecoj meri nego sto je sada slucaj.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online