Petak 24. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Utorak 17.07.2012.
19:24 >> 21:36h
Beta A

22 godine SPS: Vreme za ispit zrelosti!

Lider Socijalističke partije Srbije i mandatar za sastav vlade Ivica Dačić obećao je danas na svečanosti povodom 22 godine postojanja stranke da neće propustiti "istorijsku šansu da položi ispit zrelosti" socijalista, koji će predvoditi novu srpsku vladu.

"Najvažnije je da smo imali dovoljno vremena da uočimo i ispravimo greške i da se posle nokauta uzdignemo. Mi počinjemo ispočetka", rekao je predsednik SPS i naveo da su na prolsavi i oni koji su bili protivnici te partije 5. oktobra 2000. godine.

Dačić je kazao da svi moraju da pokažu da Srbija može "brže, više, mudrije, smelije, pametnije", kao i da je "najznačajnija budućnost Srbije".

Socijalitička partija Srbije obeležila je večeras u Sava centru u Beogradu 22. godišnjicu stranke. Zvanice su dočekali domaćini iz SPS - predsednik stranke Ivica Dačić, njegov zamenik Žarko Obradović i potpredsednici Milutin Mrkonjić, Dijana Vukomanović, Dušan Bajatović.

Na prijemu su bili predsednik Republike Tomislav Nikolić, vršilac dužnosti predsednika Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić, lider Partije ujedinjenih penzionera Srbije Jovan Krkobabić, lider Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma i funkcionerka Ujedinjenih regiona Srbije Verica Kalanović.

Među zvanicama su bili i predsednik Socijaldemokratske partije Srbije Rasim Ljajić, lider Stranke demokratske akcije Sandžaka Sulejman Ugljanin, funkcioneri SNS - Jorgovanka Tabaković i Nebojša Stefanović, direktor policije Milorad Veljović, predstavnici diplomatskog kora. Svečanosti je prisustvovao i bivši predsednik SR Jugoslavije Zoran Lilić.

Posle pozdravnog govora lidera SPS Dačića, predsednik Srbije Tomislav Nikolić pozvao je sve na zajednički rad da bi se Srbija izvukla iz "teške situacije". Nikolić je okupljenima poručio da preuzimaju odgovornost za državu u "ovom teškom vremenu".

"Srbija nas je sve uozbiljila, od Srbije se dosta uzimalo i, kao što vidim, Srpska napredna stranka je umela da meri pa reže. Molim vas da i vi odmerite, pa režete. Nije u pitanje interes jedne političke stranke, nego sudbina zemlje", rekao je predsednik Srbije.

Prema njegovim rečima, SPS je prva stranka koja ga je pozvala na skup od kada je postao predsednik Republike. Nikolić je u šaljivom tonu dodao da bi došao čak i da socijalisti nisu odlučili da vladu prave sa SNS.


SPS je osnovana na Kongresu od 16. do 18. jula 1990. godine. Na Osnivačkom kongresu usvojene su Programske osnove i Statut kojim je SPS definisana kao savremena partija leve orijentacije. Tada je za predsednika partije izabran Slobodan Milošević.

SPS ima oko 200.000 članova širom Srbije, i organizacije u drugim zemljama Evrope. Među članovima SPS su pripadnici svih nacionalnih manjina.

POVEZANE VESTI

Utorak 17.07.2012. 20:01
Ne zna se ko je vise naklonjen zapadu i ko je veca lopina!
Utorak 17.07.2012. 20:03
јел би Бетовен ?
Sreda 18.07.2012. 08:45
Mali Sloba se vratio na velika vrata, nikad jači. Tuga za nas i našu državu... Zašto? Zato što nema jasno definisane političke stavove, nego ih formira kako vetar duva i kako se to sviđa javnom mnjenju. Od svih na političkoj sceni on najviše manipuliše osećanjima naroda (pre svega mislim na probleme nezaposlenosti, Kosova i lošeg životnog standarda) o čemu stalno govori kako bi skupio političke poene, a ništa na tom polju ne radi. Upravo zato ovaj demagog koji je svoju inteligenciju u više navrata sam ismejao (setite se one svinjarije na Kalemegdanu) ne treba da bude bilo kakav faktor u vlasti, ali nažalost, u državi Srbiji sve je moguće!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online