Četvrtak 2. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Utorak 17.07.2012.
13:14 >> 15:02h
Beta A

"Biću ministar samo da smislimo ime ministarstva"

Predsednik Nove Srbije Velimir Ilić izjavio je danas da će u novoj vladi preuzeti resor sličan onome koji je imao dok je bio ministar za kapitalne investicije, ali je dodao da još nije odlučeno kako će se zvati njegovo ministarstvo.

Biću ministar samo da smislimo ime ministarstva
 

Upitan da li će preuzeti ministarstvo infrastrukture od Milutina Mrkonjića iz Socijalističke partije Srbije, Ilić je na konferenciji za novinare u Beogradu rekao da neće, već da će biti zadužen za, kako je naveo, velike investicije, poput izgradnje autoputeva.

Ilić: Biću opet ministar

Mrkonjić radi infrastrukturu, a ovo je nešto drugo", rekao je Ilić i dodao da mu je "životni cilj" da tokom mandata vlade Ivice Dačića bude izgrađen autoput.

 

Osvrnuvši se na svoju izjavu radnicima na jednom gradilištu dok je bio ministar: "Ja sam mislio da malo kraduckate, a vi mnogo kradete", Ilić je rekao da i dalje smatra da je to bila dobra izjava.

Ilić je rekao i da će tražiti odgovornost onih koji su poništili koncesiju za izgradnju autoputa Horgoš-Požega ukazujući da će država Srbija zbog toga morati da plati odštetu izvođaču radova, jer je izgubila spor.

"Insistiram da se hitno pokrene krivični postupak protiv odgovornih koji su poništili koncesiju Horgoš-Požega", rekao je Ilić i kao krivce za to pomenuo predsednika Demokratske stranke Borisa Tadića i predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenada Čanka.

Ilić tvrdi i da se protiv njega vodi medijska kampanja, a među odgovornima za to pomenuo je novinarku Olju Bećković za koju je kazao da bi je trebalo "pravno prevaspitati". 

Udruženje novinara Srbije (UNS) osudilo je danas uvrede koje je lider Velimir Ilić izrekao na račun novinarke Olje Bećković i ocenilo da su takve izjave apsolutno
neprimerene nosiocu javne funkcije. "UNS podseća da je koalicija koja formira novu Vladu potpisala sporazum u kojem je građanima obećala potpuno drugačiji odnos prema slobodi izražavanja i novinarskoj profesiji. UNS upozorava da se iskrenost tih obećanja upravo nalazi na probi u slučaju uvreda Velje Ilića na račun Olje Bećković i izražava nadu da nova vlast za ministre neće birati ljude koji prete novinarima", navodi se u saopštenju UNS-a.

POVEZANE VESTI

Utorak 17.07.2012. 14:32
Neverovatno. Znaci postoje "kadrovi" koji moraju imati funkciju, pa ako nema dovoljno mesta da se svi potencijalni lopovi Srbije uhlebe, onda treba izmisliti ministarstvo!? Jednostavno ovo ne postoji nigde u svetu cak i africkim banana-drzavama od kojih je Srbija izbila na celo. I ovako je drzavni aparat preobiman, i kosta previse, a o ucinku i da ne pricamo, i kada se u sveukupnoj krizi smanjuje broj zaposlenih, nasi uposljavaju jos vise i izmisljaju ministarstva. A narod, cuti li cuti, znaci da nije tako lose...
Utorak 17.07.2012. 15:24
govedo ostalo govedo
Utorak 17.07.2012. 13:35
Secesija!!!!! Manje celine, veličine poput Islanda (po broju stanovnika) mogle bi da u nekoj federaciji izleče Srbiju. Ovako kako se sada radi, neće nikada...
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online