Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
6
Ponedeljak 16.07.2012.
06:01
B92 A

Ove godine će biti "Parade ponosa"

Jedan od organizatora Parade ponosa 2012. Boban Stojanović kaže da dobijaju sve veću podršku što ih ohrabruje da će ove godine Parada biti konačno i održana. Stojanović je na tribini u okviru festivala Egzit rekao da Paradom ponosa žele da razbiju strah LGBT populacije, čiji su pripadnici još uplašeni i šetaju pognute glave ulicama gradova Srbije.

Ilustracija: Parada ponosa 2012. godine
 

Reditelj Stevan Filipović rekao je da su političari poput lidera SPS Ivice Dačića i lidera SNS Aleksandra Vučića "licemerni" kada kažu da podržavaju Paradu ponosa.

"To su ljudi čije biografije ne mogu da se 'operu'. Oni su otvoreno podržavali nasilje i zločine, i preko toga ne smemo da predjemo", smatra Filipović.

Pevačica Marina Perazić je kazala da često nastupa u "gej klubovima" i da se tada oseća "fantastično".

"Radije nastupam po 'gej', nego po 'strejt klubovima' jer me u 'gej klubovima' ne posmatraju kao objekat, nego kao ličnost", ocenila je Perazić.

Glumica Srna Lango kaže da se u Srbiji mržnja "zapatila kao zgodan hobi" i ukazala da LGBT osobe postoje od kako postoji svet, nisu nikakvi "svemirci". Aktivista za ljudska prava Goran Miletić rekao je da se svuda u zemljama Evropske unije održava Parada ponosa, a ove godine će prvi put biti na Kipru.

Organizatori tribine delili su posetiocima Egzit festivala letke "Prajd, normalno" na srpskom i engleskom i zastavice u duginim bojama na kojima na engleskom piše "Ljubav, vera, nada".

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 16.07.2012. 06:29
Najbolja odbrana od ove parade je da niko ne obraća pažnju na njih . Da bi bilo koja parada uspela mora da bude i publike što znači da bez " gledalaca " nema svrhe paradirati . Puste ulice na taj dan su najbolje rešenje ....
Ponedeljak 16.07.2012. 06:21
Najveci problem u Srbiji je fanatizam.Gejevi fanaticno po svaku cenu hoce da naprave paradu,i gazice preko mrtvih da to ostvare. Homofobi,(medju kojima su i latentni homosexualci) fanaticno zele da zaustave paradu,i gazice preko mrtvih gejeva da to ostvare.Kad bi iskulirali i jedni i drugi,i kad se ne bi toliko mrzeli,parada ne bi ni bila potrebna,jer bi svi bili prihvaceni kao ljudska bica,sto zapravo i jesu,i jedni i drugi,samo sto to jos nisu otkrili. I onda bi svi mogli da iskuliramo,napetosti ne bi bilo.Ko te se u prisustvu plasi,u odsustvu te mrzi.Mrznja dolazi iz straha.SMRT STRAHU! SLOBODA NARODU!
Ponedeljak 16.07.2012. 08:24
Bezznačajno u odnosu na stvarne probleme.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online