Nedelja 12. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 12.07.2012.
08:00
Đ. Barović - Vesti A

Od sutra ludilo na granici

Od sutra pa sve do nedelje po podne na većini graničnih prelaza Srbije ka Evropskoj uniji očekuju se najveće gužve u ovoj sezoni, pa srpski graničari savetuju, ako je moguće, da na put krenete danas ili da sačekate nedelju po podne kada će se smanjiti broj putnika na Horgoš ili da granicu pređete na prelazima koji su znatno manje opterećeni.

Sa Horgoša savetuju da se na granicu dođe ili danas, ili u nedelju, kao i da se ide na Kelebiju, Bajmok i Đalu
 


- U svakoj sezoni, period oko 15. jula je po pravilu sa najvećim prilivom putnika, jer se ka Srbiji upućuje i najveći broj naših ljudi na privremenom radu u inostranstvu. Mada neke procene govore da je ove sezone manje putnika nego prošle godine, mi smo se pripremili kao da je "dan D", da zadržavanje na granici bude što kraće - kaže za "Vesti", upravnik Carinarnice Subotica, Radovan Medić.

Čuvajte se prevaranata!


I ove godine valja biti oprezan ukoliko odlučite da se odmorite odmah po prelasku granice na nekoj od benzinskih pumpi.
"Vesti" su već pisale da je nova "moda" prevaranata da traže novac "za benzin" pod najmaštovitijim objašnjenjima.

On apeluje na sve koji će ovog vikenda krenuti ka Srbiji da ili koriste manje granične prelaze: od Kelebije, preko malograničnih prelaza Đala i Bajmok, a u slučaju da ipak odaberu Horgoš, pokušaju da stignu na granicu u četvrtak ili nedelju po podne.


- Kelebija je udaljena svega 30-ak kilometara i na autoputu treba pratiti isključenje za Tompu, odnosno Baju. Valja podsetiti i da malogranični prelazi Đala i Bajmok rade od 8 do 18 sati i da su namenjeni isključivo putnicima sa našim putnim ispravama - ističe Medić.


Prema rečima Carinarnice Subotica, i dalje je najveći priliv turskih državljana koji ne žele da koriste alternativne granične prelaze, već isključivo prelaze granicu preko Horgoša, ali da su naše službe dobile uveravanja od mađarskih kolega kako će putnike usmeravati ka Kelebiji kako bi se Horgoš barem malo rasteretio.

Nepostojeća naplatna rampa


Treba biti oprezan i čim se pređe granica i krene autoputem ka Beogradu jer je postavljena signalizacija za buduću naplatnu rampu koja zbunjuje strane državljane, pa nekontrolisano koče.

- Svi službenici na graničnim prelazima su svesni najvećeg talasa putnika koji ih očekuje, pa smo se organizovali da tokom vikenda sve ulazne trake budu otvorene i u maksimalnoj funkciji. Granična policija će sigurno uvesti minimalnu kontrolu putnih isprava, a na carini je od početka sezone na snazi selektivna kontrola prtljaga - ističe Medić.


Selektivna kontrola prtljaga omogućava da se kontrolišu isključivo vozila po izboru samih carinika, ali Radovan Medić upozorava da to ne znači i da neće biti kontrola.


- U slučaju da nose samo lični prtljag, preporučujem našim građanima koji dolaze u Srbiju na odmor da koriste "zelenu traku", a u suprotnom da carinicima prijave robu koju prevoze kako se ne bi izložili dodatnim zadržavanjima i maltretiranjima. Takođe, ukoliko unose veću količinu deviza u zemlju, potrebno je da ih prijave, a ako će nešto od tog novca vratiti, da na graničnom prelazu zatraže potvrdu o unosu deviza - ističe upravnik Carinarnice Beograd.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online