Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 11.07.2012.
19:46
Beta A

Izglasana nova pokrajinska vlada

Poslanici Skupštine Vojvodine izabrali su danas novu pokrajinsku vladu, koja će umesto dosadašnjih 12 brojati 11 sekretarijata i četiri potpredsednička mesta.

Pajtić ponovo na čelu vojvođanske uprave

Za novu vladu glasali su poslanici vladajuće Demokratske stranke, Lige socijaldemokrata Vojvodine i Saveza vojvođanskih Mađara, dok su protiv ove odluke bili poslanici Srpske napredne stranke, Demokratske stranke Srbije i Srpske radikalne stranke. Uzdržani su bili poslanici Socijalističke partije Srbije, koji posle četiri godine više nisu u izvršnoj vlasti u Vojvodini.

Predsednik Vlade Vojvodine Bojan Pajtić izjavio je u ekspozeu da će vlada biti manja i efikasnija od prethodne, a po svom kvalitetu autoritativnija od svih prethodnih. Pajtić je najavio da će vlada biti posvećena daljem zapošljavanju građana, brorbi protiv krize, privlačenju stranih investicija i nastavku ulaganja u važne infrastrukturne objekte radi podsticaja privrede.

Prema njegovim rečima nova vlada će nastaviti da ulaže u kvalitetnije uslove zdravstvenih usluga, obrazovanje, a zalagaće se i za očuvanje ljudskih i manjinskih prava u skladu sa najvišim evropskim standardima. Pajtić je najavio "beskompromisnu" zaštitu prava Vojvodine i njenih građana kako bi bili ravnopravni sa svim drugim građanima u Srbiji. U tom smislu, kako je rekao Vlada Vojvodine biće partner republičkoj vladi i svim lokalnim samoupravama.

U novoj vladi Pajtić će biti predsednik, dok će potpredsednici biti Andor Deli (SVM), Dragoslav Petrović (DS), Goran Ješić (DS) i Slaviša Grujić (LSV). Deli će nastavljati da obavlja i funkciju sekretara za upravu, propise i nacionalne zajednice, Petrović će ponovo biti sekretar za nauku i tehnološki razvoj, Ješić će voditi i resor poljoprivrede, dok će Grujić biti zadužen za kulturu i informacije.

Vesna Kopitović (DS) vodiće resor zdravstva, demografije i socijalne politike, dosadašnja direktorka Veterinarskog zavoda u Subotici Nataša Bajić Pavićević (DS) biće zadužena za energetiku i mineralne sirovine, dok će dosadašnji direktor Poreske uprave za Vojvodinu Zoran Radoman (DS) voditi resor finansija.

Marinika Čobanu (LSV) biće na čelu sekretarijata za omladinu i sport, Slobodan Puzović (DS) biće zadužen za urbanizam i zaštitu životne sredine, dok će dosadašnji direktor VIP fonda Branislav Bugarski voditi resor regionalne politike i lokalne samouprave.

Miroslav Vasin (DS) ostaće sekretar za rad, zapošljavanje i ravnopravnost polova, ali će danas preuzeti i sektor privrede koji je odlukom Skupštine Vojvodine tom sekretarijatu danas pripojen.

"Ovo su sve istaknuti sturčnjaci u oblastima u kojima rade, što govori da će ova vlada biti primer, ne samo za vlade i administracije u Srbiji, nego i mnogo šire. Ponosan sam zbog činjenice da su svi ovi ljudi prihvatili da budu deo pokrajinske vlade u narednom sazivu", rekao je Pajtić.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online