Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
11
Ponedeljak 09.07.2012.
19:06
B92 A

Svi studenti pali na pitanju o Jeleni Karleuši

Koji biblijski gradovi se pominju u novom hitu Jelene Karleuše, pitanje je koje je postavljeno na testu na prijemnom ispitu za Filozofski fakultet u Nišu. Interesantno je da ni jedan od ;etrdesetak studenata, koji su polagali prijemni, nije tačno odgovorio.


Studenti ne znaju za Jeleninu "Sodomu i Gomoru"

Dekan Filozofskog fakulteta u Nišu Goran Maksimović ljutito je najavio da će zbog gluposti koja šteti ugledu fakulteta biti kažnjeni oni koji su test pravili.

"Naravno da je to za mene kao dekana neprijatno iznenađenje, pre svega da postoje profesor i asistent ovog fakulteta koji smatraju da bi to trebalo da bude pitanje u testu na fakultetu kakav je Filozofski", kaže dekan prof. dr Goran Maksimović.

Prema njegovom mišljenju ovako formulisano pitanje nije stvar opšte kulture, već je potrebno da neko zna i prati ovu vrstu muzike da bi tačno odgovorio, a to, kaže, ne bi smeo da bude kriterijum za upis na fakultet.

"To je za mene znak da moramo da nastavimo na izgradnji akademske svesti najvećeg broja nastavnika i saradnika ovog fakulteta, i da ono što smo radili prethodne dve godine nije dovoljno. Ja se nadam da će taj rad uz edukaciju profesora koji još nisu svesti šta znači pojam Filozofskog fakulteta pomoći da se ovakve pojave ubuduće ne dešavaju", smatra dekan Maksimović.

Ni starijim studentima sa drugih odeljenja Filozofksog fakulteta nije drago da poslednjih dana čitaju komentare i tekstove o svom fakultetu.

"Videla sam različite komentare i da se meni palo takvo pitanje - možda bih čak izašla sa prijemnog", kaže jedna studentkinja.

Druga smatra da je Jelena Karleuša naša realnost, ali i da ne bi znala odgovor na to pitanje jer ne prati tu vrstu muzike, dok treća isitče da Karleušu uopšte ne treba ni svrstavati u bilo kakvu vrstu kulture.

Ovaj su pisali profesor i asistent sa Odeljenja za filozofiju, ali je njima dekan, kako kaže, zabranio da daju izjave jer smatra da su već naneli štetu fakultetu. On kaže da se ovako nešto neće ponoviti, a već se ranijih godina dešavalo da se u testu opšte kulture i informisanosti nađu pitanja koja se na primer odnose na neki rijaliti šou.

Ponedeljak 09.07.2012. 19:12
Bravo deco ! BAREM VI STE SAČUVALI OBRAZ NORMALNE SRBIJE !
Ponedeljak 09.07.2012. 19:23
Deca uce i bave se kulturom a ne SUNDOM kao taj, sto je sastavljao test,kome je vrhunac u zivotu da slusa Karleusu !!
Ponedeljak 09.07.2012. 20:46
Kakva su to glupa pitanja o glupim stvorenjima kao sto je Karleusa.?
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online