Nedelja 5. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Četvrtak 05.07.2012.
14:19
Beta A

Vlada odobrila Jeremiću (sporna) sredstva

Vlada Srbije odobrila je 2,9 miliona dolara za troškove predsedavanja 67. zasedanja Generalne skupštine Ujedinjenih nacija u 2012. na predlog Ministarstva spoljnih poslova Srbije, rečeno je u Vladi Srbije.

Vlada Srbije mu odobrila 2,9 miliona dolara

Zaključak Vlade kojim su odobrena ta sredstva datiran je na 24. maj, 15 dana pre izbora ministra spoljnih poslova Vuka Jeremića za predsedavajućeg Generalne skupštine UN. Na pitanje kako je Vlada odborila sredstva pre izbora Jeremića, u Kancelariji za saradnju sa medijima agenciji Beta je rečeno da je zaključak donet na predlog Ministarstva spoljnih poslova i da se u njemu navodi da će se primenjivati od dana izbora na funkciju predsedavajućeg Generalne skupštine UN.

Odobrena sredstva su izdvojena iz ovogodišnjeg državnog budžeta, a sredstva za sledeću godinu biće utvrđena budžetom za 2013. Po pravilima UN, objavljenim na sajtu svetske organizacije, ukupne troškove predsedavanja, uključujući i platu predsedavajućeg, određuje i snosi zemlja iz koje je on, a predsedavajući uživa privilegije zagrantovane pripadnicima UN.

Prema pisanju medija, odlazećem premijeru Mirku Cvetkoviću predstavljen je predračun po kojem će Srbija za godinu dana predsedavanja platiti iz svog budžeta sedam i po miliona evra. Agenciji Beta ranije je u kabinetu Vuka Jeremića rečeno da

"Narod nema ni za 'leba, a Jeremić troši milione u Njujorku!"

se očekuje da će konačan budžet za jednogodišnje predsedavanje Srbije "biti određen nakon sastava nove vlade, tj. budžetom za 2013. godinu".

Nakon Jeremićevog izbora za predsedavajućeg (8. juna), Vlada Srbije je 21. juna donela uredbu o osnivanju Kancelarije za praćenje poslova predsedavanja Generalnom skupštinom, a 26. juna za njenog direktora postavila Aleksandru Radosavljević.

U Jeremićevom kabinetu naveli su da postupak formiranja Kancelarije
koja će raditi u Beogradu u okviru Generalnog sekretarijata Vlade Srbije još nije okončan, te samim tim nisu definisani ni troškovi jednogodišnjeg predsedavanja.

Četvrtak 05.07.2012. 14:51
Sta Srbija dobija za ovako visoku cenu? Mada to je prava sitnica na osnovu svega sto su ovi iz vlasti pokrali, i jos uvek kradu.
Četvrtak 05.07.2012. 17:07
Некада било: Кадија те тужи Кадија ти суди, а сада сами тражимо, сами лажемо и сами себи све одобравамо! Сада још да у тој Канцеларији у Београду удоме све кумове и кумице ДС буломенте које ће Крмачић да "смени" својим кофер-кумовима и кумицама. Ма најбоље и Миру Марковић да врате да буде шеф нечега у том хаосу који имамо од српске политике.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online