Nedelja 12. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Četvrtak 05.07.2012.
06:42
Danas A

DS na jesen bira između Tadića i Đilasa

Ako bude formirana vlada naprednjaka, socijalista i URS, Demokratska stranka će ove jeseni imati vanrednu izbornu skupštinu na kojoj će se izjašnjavati o novom rukovodstvu, a lider demokrata Boris Tadić mogao bi prvi put posle 2004. da ima protivkandidata, i to svog aktuelnog stranačkog zamenika Dragana Đilasa.

Ko je jači: Boris Tadić i Dragan Đilas
 


Ovo je za “Danas“ reklo više funkcionera DS “srednjeg ranga“, dok su oni u najužem vrhu nešto ćutljiviji. Ipak, i jedni i drugi su saglasni da će među demokratama doći do kadrovskih i organizacionih promena, kao i da je stranci neophodna “konsolidacija“.


“Trenutno se čeka šta će se dogoditi s formiranjem vlade. Kada se stvari do kraja razjasne, biće zakazana sednica Glavnog odbora. S obzirom na to da je GO prethodni put zasedao krajem maja, po Statutu, sledeća redovna sednica treba da bude krajem avgusta ili početkom septembra“, objašnjavaju sagovornici “Danasa“.


Kako navode, ukoliko se nekim slučajem desi još jedan preokret u formiranju vlade, te Ivica Dačić vrati mandat i napravi se velika koalicija sa SNS, biće zakazana vanredna sednica GO DS na kojoj bi morale da se promene prethodne odluke tog stranačkog organa o zabrani paktiranja s naprednjacima.


Međutim, ako se formira vlada SNS-SPS-URS, demokrate očekuju da Glavni odbor zakaže vanrednu izbornu skupštinu, na kojoj bi se biralo novo rukovodstvo i, prema najavama Borisa Tadića, bili promenjeni svi oni koji nisu ostvarili očekivan izborni rezultat.


“Onda bismo izbornu skupštinu verovatno imali na jesen. O tome da bude 5. oktobra, kako spekulišu neki mediji, u stranci se uopšte nije razgovaralo“, kažu demokrate.

Za ostanak Tadića na čelu DS biće važno i da li će članovi Glavnog odbora na prvoj sledećoj sednici usvojiti njegov izveštaj o radu stranke između dva zasedanja GO. Ukoliko GO ne usvoji taj izveštaj, automatski se zakazuje vanredna skupština. “Danasovi“ sagovornici iz “srednjeg ešalona“ DS uopšte ne odbacuju takvu mogućnost, jer je stranka “od kraja maja do danas najverovatnije ostala i bez vlade“.


Prema Statutu DS, jedna od nadležnosti GO je da može da pokrene postupak za izglasavanje nepoverenja predsedniku, zameniku predsednika i potpredsednicima stranke na skupštini.


Sagovornici našeg lista su jedinstveni u oceni da bi uoči izborne skupštine DS moglo da dođe do “otvorenog rivalstva“ Tadića i Đilasa, koje bi se razrešilo u direktnom nadmetanju za poziciju lidera stranke.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 05.07.2012. 08:45
Овакве ствари показују да су странке уствари високо профитне организације које пуцају по свим шавовима када остану без могућности да доносе профит својим вођама. Поцепа ће се, па опет удружити под другом фирмом на исти начин размножавајући се као амебе једући све што могу, а могу све да поједу! Било би добро када би цепање странке значило и одумирање извесних креатура на политичкој сцени Србије, али они се само умножавају као тумор, треба ту хирургија да ради и тачка!
Četvrtak 05.07.2012. 12:24
Sad vidimo da stranke nisu samo visoko profitabilne vec i piramidalne organizacije.Prvi red u sali sija od srecejer zgrabio je sve,a oni ostali jadnici u salama upijaju sve receno i nadaju se da je to istina i traze sebe.Ali nema mesta,prvi red je pun.Tek sada se vidi da je smo pokojni premijer dosavsi na vrh znao sta i kako treba ali i to mu je doslo glave.Ostali su tri svetlosne godine iza.kONACNO DOLAZI DO RASPADA ZUTIH I NIKADA VISE U OVAKVOM SASTAVU NECE DOCI NA VRH.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online