Četvrtak 2. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
6
Petak 29.06.2012.
18:18
Radio021 A

Umesto plate radnici dobili paštetu

Radnici novosadskog "Neobusa" dobili su jednokratnu pomoć u vidu dve kese s paštetom i deterdžentom, ali ne i osam neisplaćenih zarada, objavio je novosadski "Radio 021".

Da li će Elektrodistribucija primiti paštete u zamenu za struju?!

Paketi su stigli na inicijativu pokrajinskog sekretara za rad Miroslava Vasina. Gazda firme, šeik Ali Magrabi Mohamedali je do septembra na godišnjem odmoru u Kanu, proizvodnja stoji, a radnici ne dobijaju plate.

Apsurd je i u tome što je reč o preduzeću za koje su bivši predsednik Srbije Boris Tadić i vojvođanski premijer Bojan Pajtić ne tako davno ocenili kao najbolju privatizaciju u Srbiji.

Radnik "Neobusa" Milko Drobnjaković sleže ramenima pored žutih vreća, za koje kaže da bi ih najradije bacio, ali pošto nije primio platu mesecima, moraće da prihvati i ovo što su dobili.

"Kao što možete i da vidite, od te silne najbolje privatizacije ostale su nam ove kese, koje mi se gade i vidim ih kao poniženje, ali moram da ih uzmem", rekao je Drobnjaković za "Radio 021".

Prema njegovim rečima, proizvodnja je još kako-tako i išla, dok gradska preduzeća nisu počela da ignorišu ponude "Neobusa" prilikom javnih nabavki. Drobnjaković dodaje da je zbog takve situacije i saudijski vlasnik digao ruke od rukovođenja preduzećem, jer ne može da očekuje uspeh kada "Neobus" ne može da proda autobus ni u svom gradu.

"Dobijamo udarce sa svih strana, ali nekako najteže pada činjenica da je Grad digao ruke od nas. Oni su samo prošle godine ukupno pazarili pedesetak autobusa, sve od nekih tašna-mašna firmi, iako su naše ponude bile i kvalitetnije i jeftinije. Izgleda da se neko namerio da nas uruši, kako bi stavio šapu na ovo naše vredno zemljište, a proizvodnju i radnike ko šiša", besan je ovaj omršaveli radnik.

Predsednik sindikata u ovom preduzeću Milan Šuštum kaže da "Neobus" ne može ni u stečaj, gazda firme, šeik Ali Magrabi Mohamedali je do septembra na godišnjem odmoru u Kanu, proizvodnja stoji, a radnici ne dobijaju plate.

"Neobus" je u minusu za oko 4,5 miliona evra, računajući stari dug i blokadu Razvojne banke Vojvodine od 228 miliona dinara. Godišnji fond za plate iznosi 800.000 dinara, a samo na kamate koje im nameće Razvojna banka moraju da izdvoje 1,1 milion dinara.

Zbog takve situacije u preduzeću, pre nego što je otišao na godišnji odmor, Mohamedali je naložio manjinskom vlasniku, beogradskom biznismenu Zoranu Kijcu da započne pregovore o prodaji 86 odsto akcija, koje u firmi poseduje Saudijac.

Petak 29.06.2012. 18:50
Pa kad im dođu kući da plane stvari zbog neplaćenih računa..država će sigurno uzeti paštete u kompenzaciju jel ?
Petak 29.06.2012. 18:42
"Apsurd je i u tome što je reč o preduzeću za koje su bivši predsednik Srbije Boris Tadić i vojvođanski premijer Bojan Pajtić ne tako davno ocenili kao najbolju privatizaciju u Srbiji. " To je DS-u i tadicu NAJBOLJA privatizacija !?? Sad ce oni silni "komunalna policija" da im otima i te pastete po pijaci koje ce prodavati ljudi da plate komunalije !!
Petak 29.06.2012. 18:31
Ostatak predizbornog materijala ,steta da se baci
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online