Subota 4. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
22
Četvrtak 28.06.2012.
17:49 >> 18:01h
Beta, Srna A

KPS skidao Srbe i bacao zastave

Srbima koji su se danas okupili na Gazimestanu da proslave godišnjicu Kosovskog boja i Vidovdan Kosovska policija oduzimala je majice, i ostavljala ih polu gole da prisustvuju parastosu. Oduzimana su skoro sva nacionalna obeležja osim srpskih zastava, mada fotografije pokazuju da su i mnoge zastave završile na zemlji izgažene.

Pripadnici specijalne jedinice Kosovske policijske službe na punktovima na prilazu Gazimestanu sprečili su danas prilazak ovom spomeniku svim učesnicima koji su na sebi imali majice sa oznakama "Kosovo je Srbija" i slično.

Predsjednik Organizacionog odbora za pomoć Srbima Kosmeta Milorad Arlov rekao je Srni da je kosovska policija, prilikom oduzimanja majica upotrebljavala silu i da je tom prilikom povređeno nekoliko ljudi.


Arlov je naveo da su povređeni ljudi koji su se opirali da policiji predaju majice sa obeležjima i natpisima Srbije, Republike Srpske, Banjaluke i slično, ističući da međunarodne snage nisu reagovale na to.

"Onda smo mi iz revolta poskidali majice i zatim išli na Gazimestan da prisustvujemo parastosu poginulim žrtvama od Kosovskog boja do danas", rekao je Arlov koji je boravio na Kosovu i Metohiji gde je sa veteranima FK "Vrbas" iz Banjaluke odneo pomoć Srbima.

Arlov je rekao da ih meštani nisu napadali. On je potvrdio da su majicu skinuli i novinaru Radio televizije Republike Srpske Siniši Mihailoviću, iako nije imala nikakva obeležja.

Prema njegovim rečima učesnici obeležavanja Vidovdana na Gazimestanu nisu imali nikakvu zaštitu, zbog čega su ovakvim nastupom kosovske policije narušena njihova demokratska prava.

"Kao čoveku jako mi je žao što to sve prolaze Srbi, još u Srbiji", istakao je Arlov.

On je dodao da ove godine na Gazimestanu nije bila postavljena ni zastava Cara Lazara, što je do sada bio slučaj. 

Arlov je naveo da im policija nije dozvolila ni da odu u selo Miloševo, samo 300 metara od glavnog magistralnog puta Priština-Kosovska Mitrovica kako bi odneli poklone za osmoro dece i darivali srpskog dečaka koji je rođen pre 14 dana. Obrazloženo im je da je to zbog njihove bezbednosti.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 28.06.2012. 17:59
Ми смо своје показали, нека дођу они у Србију тако без наоружања и нек' покушају да величају громогласно ''њихове хероје''. Неће остати само без мајице ;) Они мисле ако су нам узели мајице да су нам узели и Космет из срца? Мајица је 500-1000 динара и ако им представља задовољство што су људи морали да их скидају, онда нек' се радују. Али једно је битно, Космет из душе не могу да скину. Лако је таквим трулим мозговима под пуном опремом и упереним пушкама да се ''играју'' са голоруким Србима. И сад они мисле да је циљ постигнут? Е шиптари, увек ћете бити смешни.
Četvrtak 28.06.2012. 18:09
UTUVITE U GLAVU ŠIPTOSI !!! Kosovo je Srbija Kosovo är Serbien Kosovo es Serbia Le Kosovo est Serbie Kosovo ist Serbien Kosovo is Serbia Косово это Сербия Kosova është Serbi كوسوفو هي صربيا Косово е Сърбия 科索沃是塞爾維亞 科索沃是塞尔维亚 Kosovo on Serbia Kosovo on Serbian Le Kosovo est la Serbie Kosovo é Serbia Το Κοσσυφοπέδιο είναι Σερβία Kosovo adalah Serbia Il Kosovo è Serbia セルビアコソボです Kosovo és Sèrbia 코소보는 세르비아입니다 Kosova ir Serbija Kosovas yra Serbija Kosovo huwa Serbja Kosovo is Servië Kosowo jest Serbią Kosovo é Sérvia Kosovo är Serbien Kosovo ay Serbia Kosovo je Srbsko Kosova Sırbistan Косово це Сербія Koszovó Szerbia
Četvrtak 28.06.2012. 18:06
VIDECEMO SE OPET NA ISTOM MESTU SIPTARSKI BALISTI. VRATICE SE POGODNO VREME DA VAS ZGAZIMO TU NA ISTOM MSTU, ZAPAMTICETE KOME STE SKIDALI MAJCE I POSTROJAVALI KAO ODLAZAK U LOGOR. ISTO CE SE DESITI SA KVISLINZIMA NA POLITICKOJ SCENI. PO KRATKOM POSTUPKU.... SVI ZABREKLI POLITICARI, DUPLOG PODVALJKA OD PREKOMERNOG ZDRANJA DOLAZI VAM TANJIR VODE I SUVI LEBAC - MOZDA NE SUTRA ALI DOLAZI...
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online