Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Subota 23.06.2012.
09:07
Večernje novosti A

Ko ima minus ne sme ni da umre

Nema dozvoljenog minusa bez osiguranja života. Ovaj uslov pojedine banke postavljaju pred klijente koji su došli samo da "produže minus“ na novih godinu dana.

Foto: Arhiva
 

Ovakva polisa životnog osiguranja vlasnike tekućih računa ne košta mnogo. Na 50.000 dinara odobrenog dozvoljenog minusa, plaća se oko 200 dinara godišnje premije.

Dovedeni pred svršen čin, klijenti pristaju da plate dodatni trošak osiguranja, jer bi u protivnom ostali bez pozajmice po tekućem računu i odjednom bi morali da namire ceo dug. Ali, priči nije kraj.

Vidovnjaci

Vlasnici tekućih računa koji se bave demontiranjem mina i granata uzalud će platiti polisu osiguranja života. Njima osiguranje ne priznaje smrt pri obavljanju posla, kao ni policajcima-specijalcima, niti profesionalnim vojnicima. Ali, u ovoj grupi su i vidovnjaci, lučki radnici, radiestezisti koji istražuju podzemne vode pomoću rašlji. Zatim drvoseče, posada u podmornicama, kaskaderi, dubleri...

Banka je polisom životnog osiguranja svog klijenta zaštićena u potpunosti od bilo kakvog gubitka. Ali, ipak, njegovi naslednici nisu.

Polisa, kao i kod svakog osiguranja života važi tek 24 sata po potpisivanju. Dakle, nikakvo umiranje ne dolazi u obzir tokom prvog dana pozajmice. Zatim, u prva tri meseca osiguranik, odnosno klijent banke, ne sme smrtno da se razboli, jer osiguravajuća kuća neće banci pokriti dug u tom periodu.

Tokom godinu dana, koliko traje ovo osiguranje, klijent banke ne sme da strada ni u zemljotresu, ratu ili u bilo kakvoj vrsti revolucije. Ne sme da umre od posledica uticaja raznih vrsta biološkog, hemijskog ili nuklearnog oružja, niti od zaostalih mina i oružja iz rata. Ako umre na putu po, recimo, Južnoj Americi ili Africi, njegovi naslednici će morati da namire dug. Jer, ovo osiguranje priznaje samo smrt u zemlji i na teritoriji SAD, EU i bivše SFRJ.

Pristalice ekstremnih sportova bolje da nađu banku koja dozvoljene minuse ne uslovljava životnim osiguranjem. To znači da osiguravajuća kuća neće namiriti dug ako klijent strada usled bavljenja alpinizmom, akrobatikom, padobranstvom, borilačkim sportovima, skačući na "bandžiju", roneći na dubini većoj od 20 metara.

Odbija se isplata i ako klijent strada baveći se „svakim novim sportom koji predstavlja očiglednu opasnost“. Da i ne pominjemo da su isplate isključene i kod smrti zbog vožnje u pijanom stanju ili pod narkoticima...

Koliko daleko ide osiguravajuća kuća navodeći uslove pod kojima osigurava život vlasnika tekućih računa „sa dozvoljenim minusom za slučaj smrti“, govori još jedna odredba. Po njoj, banka nipošto ne sme namerno da ubije svog klijenta i tako se okoristi od osiguranja...

Subota 23.06.2012. 11:16
Jebeni lihvari.Maloumni i nevide da seku granu na kojoj sede.Bas me zanima kako misle da zive od naroda koji su upravo oni osiromasili.Go se ne skida.
Subota 23.06.2012. 11:29
Izgleda da će kao i krimosi, i obični ljudi početi da prave duple papire i žive dvostruke živote. Jedan falsikifovan papir za banku, drugi za osiguravajuće društvo, pa ko koga zavrne!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online