Subota 4. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Subota 23.06.2012.
13:13
J. L. Petković - Vesti A

Investicija u srpsku budućnost

Evropski pokret u Srbiji i ambasada Nemačke u Beogradu, šestu godinu zaredom raspisali su konkurs putem koga će 60 uspešnih studenata iz Srbije na jesen boraviti dve nedelje u Nemačkoj.

SRBIMA OTVORENA VRATA: Volfram Mas

 Tokom projekta "Dobrodošli u Nemačku" studenti će obići Berlin i Bavarsku, gde će razgovarati sa predstavnicima ministarstava za ekonomsku saradnju i inostranih poslova. Nemački ambasador Volfgang Mas podsetio je da je od 2007. do danas grupa od 450 mladih studenata i srednjoškolaca iz Srbije već upoznala njegovu zemlju.

Uvek više


- Bez obzira na to šta očekujete od ovog projekta, dobićete više. A, kada se vratite dobićete još motiva, elana i ideja, da nastavite sa društvenim aktivizmom - rekla je Ivana Lazarević, koja je u okviru ovog projekta 2011. boravila u Nemačkoj.

Generalni sekretar Evropskog pokreta u Srbiji Maja Bobić istakla je da tim konkursom Nemačka pokazuje da osim investicija u srpsku privredu investira i u srpsku budućnost. Kao poseban uspeh projekta "Dobrodošli u Nemačku" istakla je to što je po njegovom završetku, 70 odsto studenata nastavilo da se bavi društveno odgovornim aktivnostima, a 80 procenata počelo da uči nemački jezik.


Inače, studenti se mogu prijaviti do 7. septembra, a detaljnije informacije i formular za prijavljivanje moguće je naći na internet sajtu www.dobrodosliunemacku.org.


Za kandidate, jedan od ključnih uslova je društveni aktivizam, odnosno humanitarni ili volonterski rad, saradnja sa nevladinim organizacijama, sindikatima ili političkim partijama, da nisu stariji od 25 godina i da imaju prosečnu ocenu tokom studiranja osam ili više. Kandidati će u Nemačku otputovati u dve grupe, tokom oktobra i novembra.

Subota 23.06.2012. 16:01
"Investicija u srpsku buducnost." Ovo je recenica koja nista ne znaci ako je posmatrate u oblasti jezika, pravopisa i gramatike. Gle ocaja i jada ako joj dodamo samo jednu i vrlo kratku novu recenicu--Evropski pokret u Srbiji i ambasada Nemacke u Beogradu! Ovde se moze lepo zastati i nije uopste potrebno, dalje citati ili pitati se, o cemu se radi, ili vrsiti analizu bilo cega!? Sve je kristalno jasno jer dolazi od Evropskog pokreta! PS. UVLACENJE SRBIJE u put sa jednim smerom, put bez povratka! PUT KOLONIJALNOG VAZALSTVA!!! put se zove moderno porobjjavanje!
Nedelja 24.06.2012. 11:20
Ovo je cisto selekcija i vrbovanje ljudi za nemacki lobi u Srbiji. Sutra ce odabrane od njih postaviti za neke NVO, koje ce raditi za Nemacke, a protiv srpskih interesa. Mpzda ce nekima dati i stipendije da se skoluju kod njih, pa kad se vrate kao menadzeri u Srbiju da rade za nemacke interese. Vec je ambasador sam ovde rekao da se radi o mladim za drustvene aktivnosti. Zar ne bi bilo prirodnije povesti neke npr studente tehnike, oni bi imali tamo sta videti. Ne, inzenjeri nisu uticajni u drustvu, to bi bio za Nemce gubitak. Dakle to je cista investicija u nemacku buducnost, i u srpsku propast.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online