Četvrtak 2. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
10
Četvrtak 21.06.2012.
14:37
Kurir A

Izvršitelji plene zbog duga RTS-u?

Na vrata oko 400.000 porodica koje ne plaćaju RTV pretplatu uskoro bi na zahtev RTS-a mogli da zakucaju sudski izvršitelji za prinudnu naplatu duga, pišu beogradski mediji.

Foto: Ilustracija

Izvršitelji će, osim neophodnog kućnog nameštaja, kućnih ljubimaca i ortopedskih pomagala, iz kuće moći da odnesu sve, pa čak i televizore. Neki građani su se žalili da im je na majskim računima za struju, pored duga za RTV pretplatu prvi put pisalo "preneto iz prethodnog perioda, prinudna naplata", navodi ''Kurir''.

"Šta znači ta prinudna naplata kada smo pre samo četiri dana dobili poslednju opomenu pred utuženje na kojoj piše da dugujemo 29.502 dinara? Neka se sami sa sobom dogovore koliko im dugujemo, a ne da prete prinudnom naplatom različitim iznosima", kaže za "Kurir" D. M. iz Beograda.

Advokat Slobodan Kremenjak objašnjava da građanima sudski izvršitelji ne mogu da zakucaju na vrata za prinudnu naplatu dok ne dobiju rešenje o izvršenju.

"RTS može, i bez slanja opomena građanima, da podnese zahtev sudu za prinudnu naplatu na osnovu neizmirenih računa. Sam račun je opomena. Rešenje o izvršenju koje će donositi ili sud, ili privatni sudski izvršitelji dostavlja se građanima, koji imaju rok od pet dana da ulože prigovor. Ukoliko ulože prigovor na osnovu dokaza da su izmirili dug, stvar ide u parnični postupak, a ako to ne učine, smatra se da priznaju dug. U tom slučaju mogu da očekuju da ih posete izvršitelji", kaže Kremenjak.

"Kurir" piše da od RTS-a, na čijem čelu je Aleksandar Tijanić, do zaključenja broja nije dobio odgovore na pitanja o prinudnoj naplati i o tome šta će konkretno učiniti u vezi s tim.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 21.06.2012. 15:16
Nema šanse da ovo prođe ni na jednom obiljnom sudu ! Prvo..niko me ne može naterati da gledam tv uopšte ako neću--pa što bih plaćao? 2.Većina ima kablovsku i nelogično je plaćati RTS kanale 2 puta..preko kablovske i preko računa za struju... 3.Ko može da dokaže da gledam Rts pored 30-tak boljih kanala ?
Četvrtak 21.06.2012. 15:03
Све сам видио, једној баби су однијели стари ``лампаш``јер није имала ништа друго, другој породици прасе, али овдје читам ортопедска помагала, значи кљакат народ да хода док ће ови са телевизије да нас трују антисрпством. Још мало и бубреге ће вадити на лицу мјеста ако не платимо ртв таксу.
Četvrtak 21.06.2012. 14:58
Zasto prvo ne tuze firme koje im duguju velike pare, a ne da kao i drzava prvo udaraju na sirotinju. A i zasto da placamo, da bi oni primali ogromne plate? To je isto kao kad drzava dize akcize na gorivo i cigarete, a sve u cilju da vise kradu od naroda.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online