Utorak 7. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Sreda 20.06.2012.
18:38 >> 20:08h
Beta A

Kuper pozdravlja dijalog BG-PR na višem nivou

Predstavnici Evropske unije, koje je predvodio posrednik u dijalogu Beograda i Prištine Robert Kuper, pozdravili su danas spremnost srpske strane da se "pregovorima na višem nivou sve zainteresovane strane upuste u rešavanje ključnih problema na Kosovu i Metohiji", saopšteno je iz Predsedništva Srbije.

Kuper upoznao Nikolićevog savetnika sa dosadašnjim tokom pregovora

Kuper se danas u Beogradu sastao sa savetnikom predsednika Republike Markom Đurićem, a kasno popodne trebalo bi da razgovara i sa šefom beogradskog pregovaračkog tima Borislavom Stefanovićem. Posle toga,
posrednik EU treba da otputuje u Prištinu.

Izvestilac EU parlamenta za Srbiju Jelko Kacin rekao je posle razgovora sa Tomislavom Nikolićem da je predsednik Srbije spreman da razgovara sa kosovskom predsednicom Atifete Jahjage. Opširnije o ovome pročitajte OVDE.

Kako se navodi u saopštenju iz Predsedništva, cilj susreta Đurića i Kupera bio je upoznavanje srpske strane sa viđenjem Evropske unije dosadašnjeg toka pregovora i procesa primene sporazuma postignutih između Beograda i Prištine.

Savetnik predsednika Republike Marko Đurić posebno je istakao da je jako važno da najšira javnost Srbije bude u potpunosti informisana o svim aspektima postignutih dogovora i političke perspektive za rešavanje problema Kosova i Metohije.

"Razgovori koji su do sada vođeni bitan su element za postizanje konsenzusa relevantnih političkih faktora u Srbiji po pitanju Kosova i Metohije, što je jedan od ciljeva predsednika Srbije i bitan preduslov za ostvarivanje interesa Republike Srbije na Kosovu i Metohiji", rekao je Đurić.

Savetnik predsednika Srbije Marko Đurić izrazio je zadovoljstvo današnjim razgovorima sa Robertom Kuperom i dodao da bi budući pregovori trebalo da se vode na "što je moguće višem političkom nivou".

"Dakle, da se pregovori ne vode samo o tehničkim, nego i o političkim pitanjima, jer je to pravi put da se približimo rešenju koje zadovoljava naše državne i nacionalne interese", rekao je Đurić posle sastanka sa Kuperom.

Na pitanje da li je posrednik EU doneo neke sporazume koji do sada nisu bili predstavljeni javnosti, savetnik predsednika je kazao da su današnji razgovori "imali veze samo sa do sada postignutim sporazumima i dosadašnjim tokom razgovora Beograda i Prištine".

"Veoma je značajno da čitava naša javnost bude upoznata sa onim što je dogovoreno i to je stav predsednika Nikolića koji je dosledno zastupan i na ovom sastanku. Ovaj sastanak je bio koristan i sa tog aspekta", rekao je Đurić.

Upitan da li to znači da nema sporazuma koji nisu predstavljeni javnosti, već samo različitih tumačenja postignutih dogovora, Đurić je naveo da je o toj temi već rekao sve što može u ovom trenutku.

On je dodao da će veoma detaljno informisati Nikolića, koji je na skupu o održivom razvoju u Brazilu, o današnjim razgovorima.

"Mislim da ćemo veoma brzo imati prilike da čujemo dalje korake", rekao je Đurić.

POVEZANE VESTI

Sreda 20.06.2012. 20:15
Nikada necemo priznati kosovo, ali cemo priznati njegovog premijera, predsednika, pregovarace, policiju, carinu, tablice.
Sreda 20.06.2012. 18:40
Nikolic je gori od Tadica . Cime li ga drze u saci ?
Sreda 20.06.2012. 19:31
Kuperu ! Po Srpski :jedi bre cuc tortu i gubi se odakle si dosao TJ u PLM.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online