Nedelja 12. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
10
Sreda 20.06.2012.
13:27
B92, Beta A

Priprema se sastanak Nikolića i Jahjage?

Predsednik Tomislav Nikolić spreman je na dijalog s predsednicom Kosova Atifete Jahjagom, smatra izvestilac Evropskog parlamenta za Srbiju Jelko Kacin.

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić
 

Kako prenosi Radio slobodna Evropa, Kacin je rekao da je Nikolić tokom posete Briselu izrazio spremnost da razgovara sa svakim sa Kosova osim s premijerom Hašimom Tačijem, ocenivši da je time inicijativa za susret na vrhu Beograda i Prištine praktično potekla iz Beograda.

Današnji prištinski list "Koha ditore" piše da je Evropska unija optimistički raspoložena o mogućnosti susreta Atifete Jahjage i Tomislava Nikolića.

Visoki međunarodni zvaničnici su za "Koha ditore" kazali da se u Briselu radi na tome da susret na najvišem nivou označi napredak u dijalogu Kosova i Srbije, od tehničkog na dijalog na najvišem nivou.

Međunarodni izvori ne isključuju ni mogućnost susreta premijera Kosova Hašima Tačija i Borisa Tadića ako on bude izabran na ovu funkciju, međutim susret Jahjaga - Nikolić se smatra više mogućim.

Zvaničnici bliski kabinetu visoke predstavnice EU za spoljnu politiku i bezbednost Ketrin Ešton kazali su prištinskom dnevniku da je posle posete predsednika Srbije Tomislava Nikolića Briselu i njegove spremnosti da sarađuje pojašnjena agenda unapređenja odnosa Kosova i Srbije.

Prema istim izvorima, uporedo sa sastankom na najvišem nivou međunarodni zvaničnici imaju spisak poslova koje dve zemlje treba da ostvare do kraja godine kao što su ostvarivanje sporazuma koji su postignuti tokom dijaloga u Briselu, postizanje novih sporazuma, uključujući i sporazume o energiji, telekomu i druge koji
omogućavaju potpuno funkcionisanje Euleksa na severu Kosova.

Među sporazumima koje treba postići su i gašenje paralelnih struktura Srbije na severu, otvaranje kancelarija Kosova i Srbije u Beogradu i Prištini u cilju unapređenja odnosa, piše "Koha ditore".

Istovremeno, prema ovim izvorima, Vlada Kosova treba da poboljša usluge za Srbe na severu zemlje.

POVEZANE VESTI

Sreda 20.06.2012. 13:46
Malo stariji se dobro secaju vremena iz BROZOVE MARKSISTICKE Titoslavije i njegovog diktatorskog rezima. Sipci SU GA OPASNO VOLELI jer im je u svoje vreme licno on stvorio Siptariju na zemlji NEMANJICA. ---Marksista Broz je bio kum svakom desetom siptarcicu u belu kapicu. ---- U VREME Marksiste BROZA siptarke se nisu mogle videti nigde na ulici. SAMO SU RADJALE. Bile su pokrivene! Kako ce izgledati PRESEDNICA jednostrano proklamovane drzave Kosovo LJATIFE, NA SUSRETU sa Srbinom i presednikom njene drzave SRBIJE, NARAVNO I POKRAJINE kOSOVO???
Sreda 20.06.2012. 14:09
Sad će Nikolić sve to lepo dogovoriti!
Sreda 20.06.2012. 14:48
Zaljubi se Sumadinac u Siptarku
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online