Nedelja 28. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
11
Nedelja 17.06.2012.
18:15
Fonet A

Genetičar Stojković: Evrointegracije ili nezdravi nacionalizam

- Srbija je na prekretnici između toga da li će nastaviti putem evropskih integracija ili će da se vrati unazad u neki nezdravi nacionalizam, izjavio je FoNetu embriolog i vlasnik Specijalne bolnice za lečenje steriliteta u Leskovcu Miodrag Stojković, objašnjavajući svoje motive za ulazak u politiku na listi Demokratske stranke (DS) za Skupštinu Srbije.

Miodrag Stojković: Voelo bih da pomognem mladima u nauci
 

S druge strane, motivacija je bila i to što se mnoge stvari u Srbiji sporo menjaju, "nekako na mišiće i na guranje", ukazao je Stojković.  Ono što može da se uradi za šest meseci, kod nas to traje dve do tri godine, napomenuo je Stojković i dodao da "mi to vreme ne možemo da vratimo". Prema njegovoj oceni, to se najbolje vidi na primeru Instituta za matične ćelije u Kragujevcu, čiji je on osnivač.

"Novac je tu, projekat je tu, grad Kragujevac je dao lokaciju, Medicinski fakultet je završio celu papirologiju, ugovor o izgradnji je potpisan marta 2011. godine, ali to je još virtuelna stvar", rekao je Stojković.

"Ništa se nije desilo. Ni jedan ašov još nije zaboden na toj lokaciji. Zašto?", upitao je Stojković i odgovorio da "neko tamo gore" ili ne razume o čemu se radi ili ga ne interesuje i, "zbog toga, nije dao dozvolu da se to radi".

"Kada vidite takve stvari, onda vam kroz glavu prolaze deca kao pametni studenti doktorskih studija, potencijalni budući naučnici, kojima nemate šta da im ponudite", naglasio je Stojković, koji smatra da "vreme mora da se skrati i da prestanemo da kukamo kako nemamo para".

Prema rečima Stojkovića, stručnjaci "koji su se i poslovno ostvarili, trebalo bi aktivno da budu prisutni i u političkom životu kao akteri, bilo kao vlast ili opozicija".

Upitan na kojoj poziciji vidi sebe, ako DS formira Vladu, Stojković je odgovorio: "Svuda tamo gde DS i Vlada imaju mišljenje da ja tamo nešto mogu da doprinesem".

"Meni su na prvom mestu nauka i obrazovanje, ali bih najviše voleo pitanje nauke, jer postoji jedna ogromna masa ljudi u našoj zemlji koja nešto može da pruži, ali nema uslove", objasnio je Stojković.

POVEZANE VESTI

Nedelja 17.06.2012. 18:20
Можда си добар генетичар, али мани се политике, појма немаш, национализам је патриотизам,а еврофилизмом градимо: њемачку, француску...
Nedelja 17.06.2012. 18:22
Где су аргументи ЗА и ПРОТИВ ЕУ? У јавним медијима аргументе ПРОТИВ још нико није видео,али су они ЗА толико заступљени да су већ досадили и онима који су ЗА ЕУ.
Nedelja 17.06.2012. 18:58
Od kako se dodvoravamo Evropi mi idemo unazad. To govore činjenice. Konstantno se srpski narod drži s omčom oko vrata i stalno nešto preti. Cilj im je od samog početka uništenje Srbije. Pa zar je narod kriv to nas vođe vode u propast. Treba zaokret, a ne preokret. Trebamo pogledati i na drugu stranu,
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online