Nedelja 28. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Subota 16.06.2012.
13:03

Notice: Trying to get property of non-object in /var/www/arhiva.vesti-online.com/1.0/system/frontend/views/helpers/Authoralias.php on line 10

Notice: Trying to get property of non-object in /var/www/arhiva.vesti-online.com/1.0/system/frontend/views/helpers/Authoralias.php on line 10

Notice: Trying to get property of non-object in /var/www/arhiva.vesti-online.com/1.0/system/frontend/views/scripts/open/news.phtml on line 73
A

Šta će mi funkcija, imam iskustvo!

Kao prvi čovek Nacionalnog agrarnog saveta mogao bih da pomognem, zbog iskustva koje imam. Hitno moramo napraviti zadruge, jer u Srbiji ima 470. 000 malih seljaka koji trpe štetu. Ako se provozate kolima možete videti koliko šuma, njiva, pašnjaka imamo. To je divan prizor, Srbija može postati bašta Evrope - kaže Zaharije Trnavčević, trenutno predsedavajući Skupštine Srbije.

Zaharije Trnavčević, predsedavajući Skupštine Srbije
 

Kada planirate da zakažete novu sednicu Skupštine?
- Do početka leta, tačnije 21. juna.
 

Da li ćemo do tada imati vladu?
- Nadam se da će nekoliko dana pre sednice parlamenta vlada biti oformljena. Kada se formira skupštinska većina to će biti saopšteno predsedniku Republike, a on će to da objavi u Skupštini.
 

Kako činjenica da je Srbija bez vlade utiče na poljoprivredu?
- Ovakvo stanje u državi utiče na sve građane. Od dece koju izdržavaju roditelji, pa do poljoprivrednika. Političari govore o standardu u Belgiji, a nikako da formiraju vladu. U ovoj zemlji vreme se ne ceni dovoljno, iako je ono nepovratna vrednost.
 

Srbi sporo kapiraju

Slovencima smo izvezli jabuke, oni su ih držali u hladnjačama, i preprodali nam po višoj ceni?
- To je incident. Nemamo dovoljno jabuka, a nemamo ni hladnjače. Nemamo ni dovoljno svinja, ni hrane. Sve uvozimo. Seljaci su nam besposleni, i zato imam viziju da napravim zelenu piramidu. Da pokrenemo proizvodnju. Ipak, činjenica je da Srbi sporo kapiraju.

Rekli ste da ćete dati podršku Tadiću?
- Rekao sam da bih ga podržao. Ali, i Nikolića bih zbog dobrobiti građana.
 

Govori se da DS može sa malim strankama i pojedincima da nakupi 126 poslanika. Pominjete se i vi?
- Na izborima je moja stranka bila na listi Preokret Čedomira Jovanovića. Ne bih to menjao, jer sam lojalan. Ako bi zapelo, prvo bih morao o tome da razgovaram sa Čedom.
 

Priča se da biste vi bili poželjan ministar poljoprivrede?
- Šezdeset i četiri godine sam seljački novinar, ne bih sad da budem ministar.
 

Šta to znači?
- Imam ogromno iskustvo, i radim TV emisiju kojom edukujem ljude. Smatram da bih dosta mogao ako bih bio predsednik Nacionalnog agrarnog saveta. Imam strategiju kako da obnovimo poljoprivredu. Hitno moramo da obnovimo zadruge, jer Srbija ima 470.000 malih seljaka koji trpe štetu. Ako se provozate kolima, možete videti koliko šuma, njiva, pašnjaka imamo. To je divan prizor, Srbija može postati bašta Evrope.
 

Kažu, nema para, a strani investitori ne dolaze...
- Nije čudno što nema stranih investicija, jer im naši uslovi nisu privlačni. Za godinu dana sto puta se promene kamatne stope. Dugoročnost je pretpostavka stabilnog privređivanja. I još nešto. Kad se u Srbiji bude radilo kao u EU, živeće se kao u Evropi.

POVEZANE VESTI

Subota 16.06.2012. 15:08
Zaharije je ocito poremetio umom po' stare dane. Niko normalan ne moze da se udruzuje sa narkomanima i dusmanima Srbije, tipa Cede praska !
Subota 16.06.2012. 15:03
dokle vise ovi dinosaurusi da nam kroje sudbinu. da,da,da, i micun cinkaralo,moze pored tebe da pomogne srbiji da se ekonomski razvije. gubite se vec jednom bednici i ustupite mesto skolovanim mladim ljudima,a vi putujte u vecna lovista komunjare
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online