Nedelja 28. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Četvrtak 14.06.2012.
18:42
telegraf.rs A

Korejci sektaši vrbuju ljude po Beogradu?

Stanovnike Zvezdare, odnosno dela Bulevara kralja Aleksandra, ovih dana uznemiravaju pripadnici verske sekte iz Južne Koreje, koji obilaze stanove i propovedaju učenje po kome je Biblija pogrešno protumačena, piše Telegraf.

Foto: ilustracija
 

Korejci sektaši tvrde da je Mesija u stvari žena koja će doći među ljude i doneti i im spasenje, saznaje Telegraf.rs.

Nekoliko naših čitalaca iz ovog dela Beograda javili su nam se i ispričali skoro identičnu priču o ovom čudnom pokušaju vrbovanja.

- Prvo sam mislio da se neko šali sa mnom. Neko je zvonio, otvorio sam i video dva mlada Azijata, obučena čudno, u tamnim odelima i belim “svadbarskim” košuljama. Nosili su “tablet” računare. Bili su ljubazni, pitali su me da li imam vremena, i tu, na pragu stana počeli neku vrstu prezentacije – kaže Dejan Stanković, jedan od "žrtava" i dodaje:

- Bio sam u šoku, mislio sam da pokušavaju da mi prodaju kompjuter. Pošto je moj komp crkao odlučio sam da ih saslušam, misleći da je neka rasprodaja kineskih kompjutera u toku – objašnjava Stanković. Kada je shvatio da ima posla sa sektašima, oterao ih je sa ulaza svog stana i zalupio im vrata.

Stanislav Vuković, apsolvent Pravnog fakulteta, koji živi na kraju Bulevara kralja Aleksandra, potvrđuje ovu priču i navodi detalje razgovora s korejskim pripadnicima sekte.

- Brat i sestra Korejci zvonili su mi na vrata i uz osmeh, na prilično čistom srpskom jeziku, objašnjavali da su oni studenti iz Južne Koreje i da bi voleli da prezentuju neke video snimke ako imam vremena. U filmu koji puštaju na tabletu ide titl koji govori da je Biblija pogrešno protumačena i da je novi Mesija u stvari žena, koja će doći veoma skoro, i koja će najaviti kraj sveta. Oterao sam ih, zatvorio vrata, ali sam čuo da su odmah zvonili kod komšije koji živi u stanu pored mene – priča Vuković i dodaje da mu uopšte nije jasno koja je njihova svrha, kada ni “regularne” sekte nemaju dobar prijem kod stanovnika Zvezdare.

- Ko će normalan da ih pusti u kuću da mu sole pamet Korejci, pričajući o spasenju žene mesije i daveći ga korejskim filmom sa srpskim titlom? Stvarno sam mislio da je neka šala bila u pitanju, ali čim sam shvatio o čemu se zaista radi, odmah sam ih poterao – kaže on.

Kako nezvanično saznajemo, pripadnici sekte koji Beograđane uznemiravaju ovih dana pripadaju “Munijevcima”. Njih je osnovao San Mujug iz Južne Koreje. Finansijski je jedna od najmoćnijih verskih organizacija novijeg doba, čiji se kapital procenjuje na 15 milijardi dolara.

Pripadnici ove sekte su dužni da pre ulaska u sektu predaju crkvi svoju imovinu, koja bi, prema propovedanju osnivača sekte, bila u funkciji ujedinjenja svetskog hrišćanstva. Na taj način, ova sekta vodi veoma unosne komercijalne poslove, od kojih velike koristi imaju, pre svega, vođe sekte.

Sekta uglavnom deluje u SAD, ali i u nekim drugim zemljama.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 14.06.2012. 19:27
više me brine sekta zvana LDP koja će možda čak i u vlast.xm.
Petak 15.06.2012. 10:36
Koji je njihov stvarni cilj?
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online