Sreda 3. 7. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Četvrtak 14.06.2012.
00:09
B92 A

Nikolić u Briselu, EU nezadovoljna izjavama

Novi predsednik Srbije Tomislav Nikolić danas putuje u Brisel, gde će ga primiti najviši evropski zvaničnici. Zvaničnici u EU preneli su agenciji Beta da se od Nikolića očekuje da jasno potvrdi da će nastaviti politiku koja Srbiju vodi ka članstvu u EU, uz uvažavanje svih bitnih evropskih načela.

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić

Ti zvaničnici su istakli da će Nikolićevi sagovornici, predsednik Evropskog saveta Herman van Rompej, predsednik Evropske komisije Žoze Manuel Barozo i visoka predstavnica EU Ketrin Ešton, posebno želeti da čuju šta će novi predsednik učiniti da Srbija ispuni uslove za početak pregovora o članstvu s EU.

Najnovija uveravanja srpskog predsednika da je put u EU budućnost Srbije i da sve treba rešavati dijalogom i miroljubivo s pažnjom su primljena u krugovima Unije.

Evropski diplomatski izvori i krugovi u Evropskom parlamentu su ocenili da su izbori u Srbiji i velika neizvesnost zbog Grčke uticali na to da se sad prilike na Balkanu u celini doživljavaju kao "veoma krhke".

Čeka se, kako je rečeno, na to hoće li biti formirana snažna srpska vlada, koja jedino može zajamčiti održanje politike usmerene na članstvo u EU.

Ovi izvori su rekli da ih je Nikolić, isto kao i njegova pobeda na izborima, "iznenadio neprikladnim izjavama, koje mogu biti namenjene unutrašnjoj politici, ali koje jesu izazvale priličnu zebnju".

Zvaničnici EU su podvukli da će, imajući u vidu da je Evropski savet kao ključni prioritet u tom cilju postavio "opipljivo i trajno poboljšanje odnosa s Prištinom", Nikoliću u Briselu biti predočeno da će od velike važnosti biti da se nastavi dijalog Beograda s Kosovom.

Ali, rekli su izvori EU, za to je nužno da se što pre formira nova srpska vlada da bi i Priština, ali i EU kao posrednik, imali sagovornika u dijalogu. Evropska unija je već pokrenula konsultacije o nastavku tog dijaloga i s Beogradom i s Prištinom, preneli su zvaničnici u Briselu.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 14.06.2012. 04:53
Evropskoj uniji ili staroj evropskoj dami [ citaj kurvi ], zaista se puno zuri. Mnoge stvari im ne idu od ruke.KRENULO JE VELIKO campanje ili glodanje oko uloga zvanog KOSOVO, a vestacki stvorenog po protokolima bogatih i mocnih staraca ili mudraca. Navescu primer campanja iz zivotinjskog carstva AFRIKE. Gepard lovi gazelu brzinom 120 km na sat. Ulovi je i sav zadihan uspeva da joj isisa samo krv iz vrata. Oko njega i iznad njega ima dosta interesanata da dodju do gazele i njenog ukusnog mesa. Geparda teraju lavovi, njih kasnije veliki copor hijena. IZ VADUHA UDRUZENI orlovi kibicuju svoje zalogaje i oni teraju kandzama hijene. Kad je meso oglodano posle dolaze kolibri, razni mravi i crvi
Četvrtak 14.06.2012. 06:24
Veži konja gde ti gazda kaže.
Četvrtak 14.06.2012. 10:25
Citat: " Zvaničnici u EU preneli su agenciji Beta da se od Nikolića očekuje da jasno potvrdi da će nastaviti politiku koja Srbiju vodi ka članstvu u EU, uz uvažavanje svih bitnih evropskih načela". Pa u bitna evropska načela ne spada rasparčavanje nacionalne teritorije. Prema tome ako Srbija prizna kvazi državu Kosovo tek tada ne ispunjava evropske standarde. EU rasparčaj se kao što si Srbiju rasparčala.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online