Subota 18. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Utorak 12.06.2012.
00:13
Beta A

Srpska porodica se trajno iseljava iz Kline na Kosovu

Srbi povratnici Milen i Slobodanka Đorović iz Kline, kojima su nepoznati počinioci u decembru mišomorom otrovali zimnicu, rekli su danas da su prodali porodičnu kuću i da se spremaju za odlazak sa Kosova.

Milen Đorović je za agenicju Beta kazao da, zbog onoga što im se događalo, ali i svih drugih slučajeva u okruženju, on i supruga nisu imali drugog izbora nego da prodaju porodičnu kuću i da se zauvek isele.

On je rekao da su nedavno kuće prodali Sava i Slobodan Dobrić koji su povremeno dolazili u Klinu, kao i Nikola Radosavljević koji se tamo nije ni vraćao posle rata 1999. godine.

Albanci ne prestaju sa maltretiranjem Srba povratnika (foto: arhiva)

Povratnica Slobodanka Dabižljević kazala je za agenciju Betu da su na sprat njihove kuće u Klini prošle sedmice upali lopovi koji su rasturili kuhinju i kupatilo i tom prilikom iz zidova počupali slavine i tuš, kao i kuhinjsku bateriju za vodu.

Ona je kazala da je dolazila policija koja je izvršila uviđaj i napravila zapisnik i sve se na tome završilo. Povratnici su dodali da su nepoznate osobe prošle nedelje Savi Banjcu u selu Berkovo ukrali kravu i da je krađa prijavljena policiji koja je izvršila uviđaj.

Milivoje Vučković iz Kline rekao je za Betu da su pre tri dana, u subotu, nepoznati počinioci kamenjem gađali njegovu kuću u kojoj živi sa suprugom.

"Napadači su gađali prozore, ali pošto je kuća niska, pogodili su i polupali crep na krovu kuće u centru Kline. Dolazili su pripadnici Kosovske policije, snimali su nešto, a zatim su od mene uzeli izjavu. Posle su nas obišli i vojnici slovenačkog Kfora, i razgovarali su sa nama", rekao je Vučković.

Sef Kancelarije za zajednice u kosovskoj Opštini Klina Milorad Šarković rekao je za Betu da su incidenti razmatrani na Savetu za bezbednost opštine Klina. Šarković je istakao da policija istražuje i da očekuje da će slučajevi biti rešeni. Povratak Srba u Klinu počeo je 2005. godine.

Povratnici su rekli da je pre rata u Klini zivelo oko 400 srpskih porodica, odnosno oko 2.000 Srba, a danas u tom mestu stalno živi oko 30 srpskih porodica sa oko 60 članova.

POVEZANE VESTI

Utorak 12.06.2012. 01:53
veliko finale botine vlade , zamajavaju ljude a ne nude nista konktretno cak ni istinu, pa i ako su nemocni mogli su lepo da kazu da je KiM uzet prevarom i da je trenutno pod okupacijom, mogli su ljude da zbrinu i omoguce normalan zivot uz uslov da NE prodaju imovinu. sto je najgore od svega ako neko pomisli da od ovoga gore nema i da smo napipali dno , tek ima da padamo !
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online