Subota 4. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
6
Ponedeljak 11.06.2012.
20:23
Beta A

"Crna Gora pruža ruku Srbiji"

Lider Crne Gore Filip Vujanović kaže da je došao na inauguraciju Tomislava Nikolića da iskaže saglasnost sa stavom da dve zemlje treba da imaju bliske odnose.

 Filip Vujanović čestita Nikolićevoj ženi povodom inauguracije
 

"Nikolić je iskazao čvrsto opredeljenje da će afirmisati dobrosusedske odnose. To je u interesu građana i ekonomije. Treba da sarađujemo kao partneri, kao dve nezavisne države koje će poštovati svoj suverenitet, koje se neće mešati u unutrašnje stvari druge države, ali koje će znati da treba blisko da sarađuju", rekao je Vujanović.

On je istakao da je u ime te saradnje došao u Beograd da kaže da Crna Gora "pruža otvorenu ruku takvoj saradnji i da očekuje od Nikolića da u njemu ima partnera koji će osigurati ravnopravnost i večnost dve države".

"Samo kao ravnopravne i večne možemo da imamo budućnost koja će u partnerstvu doneti korist i jednoj i drugoj", kazao je Vujanović novinarima na svečanosti u Predsedništvu.

On je dodao i da je na svečani prijem u Predsedništvo došao da iskaže poštovanje volji građana Srbije koji su izabrali Tomislava Nikolića za predsednika.

Prema rečima Vujanovića, interes celog regiona je ubrzavanje evropskih integracija i međusobna saradnja.

Upitan da prokomentariše to što predsednici drugih zemlaja u regionu nisu došli na inauguraciju Nikolića, rekao je da su "oni saopštili svoje vidjenje" i da ne želi to da komentariše.

Predsednik Crne Gore je kazao i da odnosi Srbije i Crne Gore ne smeju da zavise od toga iz koje je stranke predsednik zemlje, kao i da nije bilo negativnih komentara u Crnoj Gori povodom njegovog izbora.

"Nisam čuo negativne komentare kad sam odlazio, ali će ih verovatno biti kad se vratim", rekao je Vujanović.

Ponedeljak 11.06.2012. 20:42
crna gora i crnogorci stalno pruzaju ruku da uzmu srbiji....... oni dominantni i tamo i zahvaljujuci nasoj naivnosti ovamo. zasto bi kadrovi koji su dosli u srbiju po nacionanom klucu imali dominantnu poziciju u srbiji? RECIPROCITET je pravicno resenje za narode i drzave. kolko nasih direktoruju kod njih, tolko njihovih kod nas.
Ponedeljak 11.06.2012. 21:55
Пружила би Србији руку и Македонија али нема море па не брине због сеобе Срба на грчке плаже. Слине монтенигерске! Љигавци!
Ponedeljak 11.06.2012. 21:35
Osli vam Rusi,Englezi i Francuzi kad su videli da nema leba u CG a sad opet dje je bratska Srbija haha a mi cemo opet nasa braca :-) dobro mora tako zato eto mene u CG na more na dva dana posto sam onda u Francuskoj deset dana na moru :-)
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online