Utorak 23. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
8
Ponedeljak 11.06.2012.
21:32
Beta A

Gradski prevoz skuplji za 20 odsto!

Premijer Srbije i ministar finansija Srbije Mirko Cvetković obavestio je gradonačelnika Beograda Dragana Đilasa da postojeći propisi ne dozvoljavaju umanjenje akciza na derivate nafte za pojedinačne korisnike.

 Opet po džepu: Poskupljuje gradski prevoz
 

Cvetković je povodom zahteva Grada Beograda da budžet Srbije obezbedi subvenciju Gradskom saobraćajnom preduzeću (GSP) "Beograd" kroz povlašćenu akcizu na derivate nafte obavestio Đilasa da bi to bilo moguće samo izmanema Zakona o akcizama, rečeno je u Vladi Srbije.

Gradskoj upravi je dostavljeno mišljenje Ministarstva finansija u kojem je navedeno da se predlog o umanjenju akcize na derivate nafte koje koristi gradski prevoznik smatra inicijativom za izmenu Zakona o akcizama koja može biti razmatrana prikom naredne izmene tog zakona.

Vlada u tehničkom kapacitetu, kako je naveo Cvetković u dopisu gradonačelniku Beograda, nema mandat da se izjašnjava o političkom stavu da se menja Zakon o akcizama.

U dopisu koje Grad Beograd ranije uputio Ministarstvu finansija zatraženo je smanjenje akciza na gorivo koje koristi GSP "Beograd " što je obrazlaženo nepovoljnom situacijom u kojoj je to preduzeće, pre svega zbog pada vrednosti dinara i poskupljenja energenata.

Upozoreno je da će, ako ne bude prihvaćen predlog o umanjenju akciza, Grad Beograd biti prinuđen da poskupi gradski prevoz za više od 20 odsto.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 11.06.2012. 21:39
... AJDE FOLIRANTI ... pravite prepiski preko novina oko ukidanja akciza (za odabrane) .... pricam ti pricu...... .... Obojica iz DS .... (Cvetkovic "genije" za ekonomiju ,zaduzivanje Drzave i trosenje tudjih para $).....Dragan Djilas "podpredsednik " stranke DS koja je zasluzna za " USPEH" Srpske ekonomije poslednjih godina...!? Zasto sarena laza o ukidanju akciza samo za BG saobracaj ... a ne i za ostale Srpske gradove..??? ( ja sam iz Bgd.) ---- izgleda da nema dovoljno priliva za GSB od BUS_PLJUS ....... (neka greska u matematici se potkrala) !?
Ponedeljak 11.06.2012. 22:58
Da nisam čuo ni reč! Godinama nam Đilasi, tadići, cvetkovići i ostala banda guli kožu s leđa, a mi na izborima tražimo još malo to isto. Evo vam još malo, cena prevoza je udar na siromašne. Dobro, svestan sam da većina ljudi odavde nije glasala za žute, odnosi se uopšteno na srbiju i beograd.
Ponedeljak 11.06.2012. 22:05
Ma NERVIRA me nacin na koji je Djilas hteo da proigra "zvaku" za Narod...! Smatrao sam ga intelegentnim i visprenim iako je iz DS.ali,..... DJILASE VREDJAS ovom narodu intelegenciju ....(ovom svojom gluposcu) !!!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online