Četvrtak 2. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Subota 09.06.2012.
18:12
B92 A

Advokati obustavljaju rad u utorak

Upravni odbor Advokatske komore Srbije odlučio je da obustavi rad svih advokata u Srbiji u utorak, 12. juna, povodom napada na advokata Nenada Vukasovića. Napad na advokata Vukasovića najoštrije je osudila i ministarka pravde Snežana Malović.

Neće raditi u znak protesta zbog napada na kolegu
 

U saopštenju Advokatske komore Srbije navodi se da u utorak, 12. juna, advokati neće postupati ni u jednoj pravnoj stvari, bez izuzetka, kod sudova i drugih državnih organa u zemlji.

Iz Komore su pozivali sudove i druge državne organe u Srbiji da podrže protest advokata Srbije, te da zbog obustave rada 12. juna u postupcima advokati, kao njihovi punomoćnici, odnosno branioci ne trpe posledice.

Kako se dodaje u saopštenju, advokati napad na Vukasovića doživljavaju kao napad na svakog od advokata u Srbiji pojedinačno i advokatsku profesiju u celini. Advokatska komora Srbije je izrazila najoštriji protest povodom napada na Vukasovića i ugrožavanje njegovog života.

Advokat Vukasović, nekadašnji branilac Zvezdana Jovanovića koji je osuđen zbog ubistva premijera Zorana Đinđića, napadnut je sinoć u svojoj kancelariji, kada su mu dva napadača bacila kiselinu u oči.

Ranije danas Advokatska komora Srbije zatražila je od Ministarstva unutrašnjih poslova i Tužilaštva da preduzmu energične mere i u najkraćem roku otkriju počinoce i motiv napada na advokata Vukasovića, koji je član Upravnog odbora Komore.

Malović osudila napad na Vukasovića
 

Ministarka pravde Snežana Malović najoštrije je osudila napad na advokata Nenada Vukasovića. Ona je podržala zahtev advokatskih komora da državni istražni organi u najkraćem roku otkriju krivce.

"Ovakav napad je brutalan napad na celu advokatsku profesiju", izjavila je Malovićeva za B92 i dodala da je uverena da će počinioci biti uskoro privedeni pravdi.

"Očigledno je da je cilj ovakvog napada zastrašivanje, a od državnih organa očekujem potpunu i temeljnu istragu, kao i rezultate", naglasila je ministarka pravde.

Na napad je reagovala i Advokatska komora Beograda. Kako je za B92 izjavila Zora Dobričanin Nikodinović iz Advokatske komore Beograda, u poslednje vreme su napadi na advokate učestali, pa je napad na Vukasovića, prema njenim rečima, samo rezultat svega što se kod nas dešava u advokaturi.

"Mi ćemo tražiti od policije da hitno otkrije počinioce ovog dela. Tražićemo da i advokati imaju status službenog lica, kako to imaju sudije i tužioci, jer radimo sa istim ljudima. Organizovaćemo i generalni štrajk sa potpunom obustavom rada, samo ćemo se dogovoriti koliko će to trajati", kaže Dobričanin Nikodinovićeva.

Nedelja 10.06.2012. 13:33
Zašto obustavljaju rad? Zar njegovo povređivanje nije produkt lične nesuglasice? Uostalom, i dotle neće da pelješe priterani narod.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online