Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Subota 09.06.2012.
11:26
Beta A

Počelo veliko spremanje Srbije

Ministar zivotne sredine, rudarstva i prostornog planiranja Oliver Dulić izrazio je jutros očekivanje da će se svi građani koji su se prijavili za volontersku akciju prikupljanja otpada "Veliko spremanje Srbije" biti na svojim lokacijama.

U Srbiji je jutros u devet sati počela ta akcija u okviru kampanje "Očistimo Srbiju" za koju se prijavilo 290.000 volontera, javna i privatna preduzeća, organizacije civilnog sektora, škole i mediji, koji će prikupljati otpad na teritoriji 169 opština.

Dulić je s ministrom prosvete i nauke Žarkom Obradovićem jutros, na početku akcije, učestvovao u čišćenju dvorišta Osnovne škole "Aleksa Šantić" u beogradskom naselju Kaluđerica, zajedno sa učenicima i volonterima.

Foto: Ilustracija

Tom prilikom ministar životne sredine je zahvalio Obradoviću i svim školama koje su se odazvale akciji.

"Važno je da u ovim akcijama učestvuje što više dece, jer su oni naša savest i budućnost ekološkog pokreta koji pokušavamo da napravimo u Srbiji", istakao je Dulić.

Prema njegovim rečima, učešćem u današnjoj akciji deca se informišu o značaju životne sredine. Obradović je rekao da veliki broj đaka osnovnih i srednjih škola
već dve godine učestvuje u akciji "Veliko spremanje Srbije" i da je to slučaj i ove godine.

"Deca na taj način u praksi pokazuju ono što uče kroz različite predmete kao štu su svet oko nas, geografija i biologija", naveo je Obradović.

On je istakao da je suština akcije da se životni prostor učini čistijim i da deca nauče da je zdrava životna sredina uslov za budućnost i kvalitetan život. Nakon čišćenja dvorišta Osnovne škole "Aleksa Šantić" Dulić će učestvovati i u čišćenju prostora na ušću Save u Dunav, zajedno sa volonterima i zaposlenima u ministarstvu, Sekopaku, Koka-koli, Komtrejdu, Skijalištima Srbije, RTV Studiju B, Novinskoj
agenciji Beta, ambasadi Australije, volonterima Beogradizacije, JKP Čistoća, JKP Zelenila i Vojske Srbije.

Akcija se održava povodom Svetskog dana zaštite životne sredine, 5. juna.
 

Subota 09.06.2012. 12:46
Да ли ћемо ових дана добити информацију колико је у овом "спремању Србије" "добра" Дулићева фирма?
Subota 09.06.2012. 11:46
Bravo svaka cast...treba sto vise ovakvih akcija...neka bar deca nauce da cuvaju zivotnu sredinu i starijima koji to ne postuju odrze lekcije...Sramota je koliko se o tome ne vodi racuna koliko nema kulture u toj oblasti...
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online