Četvrtak 2. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Subota 09.06.2012.
01:12
Beta A

URS: Dinkić nije pretio, nego protestovao

Ujedinjeni regioni Srbije (URS) saopštili su da predsednik URS-a Mlađan Dinkić nije poslao nikakvu preteću poruku izdavaču Kurira Aleksandru Rodiću, nego "protest zbog neistina" na naslovnoj strani Kurira.

Dinkić u prepucavanje s "Kurirom" uvukao i UNS i DS
 

Udruženje novinara Srbije (UNS) upozorilo je ranije Dinkića da borba za slobodu medija u Srbiji ne može da se vodi uz pomoć zakulisnih pretnji, poput njegove SMS poruke izdavaču lista "Kurir" Aleksandru Rodiću.

UNS je u saopštenju naveo da je Dinkić poslao Rodiću SMS u kojem je naveo da Rodić "ide stopama svoga oca" i da će boriti protiv njega "do kraja", "za istinu".

"Rodiću je napisano ono što je Dinkić i javno rekao na konferenciji za novinare - da će se boriti za istinu do kraja, a protiv laži koje taj list konstantno objavljuje o njemu. Upravo je novinarka Kurira poslala SMS poruku Dinkiću u kojoj kaže da se ne vodi nikakva istraga protiv lidera URS-a, već protiv druge osobe", naveo je URS u saopštenju.

Znajući sve to i imajući sve tačne informacije koje je dobio u odgovoru Pres službe URS-a, urednik Kurira na naslovnoj strani, svesno objavljuje neistinu o Dinkiću, naveo je URS.

"Na koji način, ako ne demantijima i konferencijama za novinare, da se bore za istinu oni koji ne kontrolišu medije? Zar je javan odgovor na laži i podmetanja pritisak na medije? Zar ne sme da se upita ko i zašto stoji iza tih neistina", upitao je URS.

URS je naveo da želi da se konačno skinu maske i da se razbije sistem političke kontrole medija koji se svakodnevno koristi za obračune sa političkim konkurentima beskrupuloznim plasiranjem laži i insinuacija.

"Prave demokratije nema bez slobode medija i zato verujemo da je u interesu čitavog društva, a posebno iskrenih novinara, demontiranje ovog sistema za satanizaciju političkih konkurenata u kojem Kurir prednjači", dodao je URS.

"Kurir" je na naslovnoj strani objavio Dinkićevu fotografiju i naslov "Dinkić pod istragom!" sa nadnaslovom "Afera Mobtel" i podnaslovima "Austrijanci proveravaju na osnovu čega je Mlađan Dinkić Martinu Šlafu iplatio 357,9 miliona evra", "Istraga je prvenstveno usmerena protiv biznismena Šlafa zbog kupovine Mobtela" i "URS: Postupak koji se vodi u Beču nema veze sa našim liderom".

Dinkić je optužio Demokratsku stranku (DS) da stoji iza navoda "Kurira", a DS je odgovorila da su Dinkićeve optužbe zapravo njegov alibi da se okrene prema Srpskoj naprednoj stranci.

POVEZANE VESTI

Subota 09.06.2012. 07:00
Ali da stvarno bude pod istragom , izuzetaka ne bi smelo da bude.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online