Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Sreda 06.06.2012.
14:38
Večernje novosti A

Gaza joj trulila u stomaku dve godine

Milica Korizma tužila je Opštu bolnicu Sremska Mitrovica zbog nepažnje tokom operacije. Dve godine "bolovala" je od trule gaze u stomaku, zaboravljene tokom operacije.

Nepažnja medicinskog osoblja košta je doživotne bolesti: Milica Korizma

Saznanje da je skoro dve godine trpela nesnosne bolove dok joj u stomaku trulila gaza, zaboravljena tokom operacije u Opštoj bolnici Sremska Mitrovica, šokiralo je Milicu Korizmu (66), učiteljicu u penziji. Odmah je "presavila tabak" i tužila bolnicu tražeći odštetu od pet miliona dinara.

"Svakakvu grešku lekara, pogrešnu dijagnozu ili loše prepisani lek, mogu da razumem, pa i da oprostim. Ali da prilikom operacije pacijentu u stomaku zaborave gazu, baš je previše. Tužba nije samo zbog novca već i imenovanja krivca za propust zbog kojeg sam mogla da platim glavom," kaže Milica Korizma.

Život sa nesnosnim bolovima za Milicu počinje aprila 2008, odlaskom na operaciju, za koju su govorili da je rutinska, na Gionekološkom odeljenju Opšte bolnice Sremska Mitrovica, gde joj ginekolog B. S. odstranjuje matericu i jajnike.

"Još u bolničkoj postelji, neposredno posle operacije, javili su se jaki bolovi u stomaku", kaže Milica i nastavlja: "Lekari su me ubeđivali kako se radi o normalnom postoperacionom oporavku. Ali bolovi nisu prestajali ni po dolasku kući. Opet pomišljam: valjda to tako mora da bude."

Kako je vreme odmicalo, umesto da joj se zdravlje poboljša, Milica je sve više klonula. Javilo se gađenje na hranu, povraćanja... Bolovi u stomaku postajali su sve jači.

"Prilikom poseta lekarima najčešće su govorili kako je u pitanju oboljenje nekog od organa za varenje. Najčešće su spominjali želudac. Opet, verovala sam lekarima sve do januara 2010. godine, otkad svakodnevno padam u nesvest. Odnose me u bolnicu skoro polumrtvu. Hitna operacija i iznenađenje. Moja "bolest" - truljenje gaze zaostale od operacije. Nisu odmah saopštili o čemu se radi. Samo su rekli kako se tako nešto retko preživi. Prilikom operacije za više od metar moralo je da bude skraćeno tanko crevo 'izbušeno' truljenjem obavijene gaze", priča ova penzionerka.

Pronalazak abdominalne gaze u stomaku pacijentkinje Milice prilikom ponovne operacije potvrđuje otpusna lista Službe hirurgije koju su potpisali lekar, dvojica hirurga i tadašnji direktor Opšte bolnice Sremska Mitrovica.

"Ostale su trajne posledice koje se odnose na smetnje probavnog trakta odstranjivanjem dela creva. Mesečno samo za lekove odlazi između 15.000 i 20.000 dinara. Sve zbog tuđe, neoprostive, greške. Zato nemam nameru da odustanem od tužbe", odlučna je Milica.

POVEZANE VESTI

Sreda 06.06.2012. 16:12
Da oronija bude veća, mitrovačka bolnica je 2010.proglašena za najbolju u Srbiji (?!) iako je većina lokalnog stanovništva smatra za kasapnicu! Nažalost, svi teški slučajevi završavaju upravo u SM, i koliko god se oni trudili da održe renome, ovakvi slučajevi ih srozavaju još više.
Sreda 06.06.2012. 17:38
Samo neka od zapazanja vezana za bolnicu u S. Mitrovici.Pre par godina babice nece da se probude u 2h nocu kako bi pregeledale suprugu koja je dosla sa vec puknutim vodenjakom a kad su se nakanile,jedna od njih nervozna zbog budjenja udara moju suprugu po nozi.Prilikom otpusta,traze da ide na neka druga vrata oko bolnice u pidzami sa usivenom ranom.Mom prijatelju zaboravili da jave da mu je otac umro pa su tek sutradan javili ali su ocevu garderobu uredno predzepali i ukrali novac koji je bio u dzepu.Prosle nedelje ulazi sestra kod moje bake u sobi i kaze: Šta će ova ovde,da se izležava a ima mlađih bolesnih.Inace baka je težak srčani bolesnik i jedva je preživela.Imam toga još .
Sreda 06.06.2012. 21:20
Zaslužila je svaku paru koju će dobiti od bolnice.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online