Utorak 23. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
6
Subota 02.06.2012.
20:16 >> 20:52h
Beta A

"Kfor ne sme da puca na goloruki narod"

Ministar za Kosovo i Metohiju Goran Bogdanović poručio je svim međunarodnim misijama u Pokrajini da moraju imati u vidu činjenicu da Srbi ne mogu prihvatiti kosovsku nezavisnost i zatražio čvrste garancije da Priština neće ponovo pokušati da nasilno zauzme sever Pokrajine.

Ne smemo da pucamo na Kfor, da maltretiramo i zaustavljamo policajce Euleksa: Bogdanović

Bogdanović je u izjavi za TV Most iz Zvečana ocenio da je nedopustivo da se puca na srpski narod i da se svi problemi koji postoje na severu Kosova moraju rešavati dijalogom. Ministar je poručio Srbima na severu pokrajine da ne mogu oružjem braniti teritoriju i upozorio Kfor da ne sme da puca na goloruki narod.

"Ne smemo dozvoliti sebi da budemo isprovocirani, da pucamo na Kfor, da maltretiramo i zaustavljamo policajce Euleksa", rekao je Bogdanović i dodao da "sa njima moramo da razgovaramo i dogovorimo se kako da rešimo probleme, i to pre svih treba da učine lideri i predsednici Opština".

Ministar je takođe zatražio čvrste garancije da Priština, kako je rekao, neće ponovo, nasilno i jednostrano, pokušati da zauzme sever Kosova i Metohije. Situaciju na severu pokrajine on je ocenio kao uzavrelu i upozorio "da svakog trenutka može doći do nasilja i jednostranih poteza".

"Dijalog koji je započet u Briselu mora se nastaviti, jer je očigledno da tehnički pregovori nisu doneli ono što su Srbi na severu Kosova i Metohije očekivali", rekao je Bogdanović i dodao da se što pre mora u višem kapacitetu, za stolom naći rešenje za
probleme.

Bogdanović je precizirao da u narednom periodu Srbe čekaju novi problemi i izazovi.

"To je moguće zbog činjenice da Srbi ovde nikada neće prihvatiti kosovsku nezavisnost, zbog nastojanja Prištine da po svaku cenu jednostrano nametne tu nezavisnost Srbima i zbog dela međunarodne zajednice koja svoj kredibilitet gubi pomažući tzv. kosovsku nezavisnost", izjavio je Bogdanović.

Prema njegovim rečima, "to je neprihvatljivo, jer ni Kfor, ni Euleks nisu ovde došli da ojačaju kosovsku država i rade u interesu jednog naroda a da ne vode računa o interesima drugog, srpskog naroda".

Kosovske tablice

Komentarišući odluku Prištine da je obavezno korišćenje KS ili RKS registarskih tablica, ministar za Kosovo i Metohiju je rekao "da ono što je dogovoreno u Briselu apsolutno se ne tiče severa Kosova i Metohije".

"Kosovske tablice ne mogu se jednostrano i nasilno nametati. Moramo sesti i na političkom nivou rešiti pitanje severa Kosmeta a samim tim i registarskih tablica", rekao je Bogdanović. Prema njegovim rečima, na Kosovu i Metohiji ne sme da bude nikakvog institucionalnog vakuuma.

"Ovde će država Srbija biti prisutna bez obzira ko formira Vladu, ovde će da se vodi računa o narodu jer zahvaljujući državi mi smo ovde opstali", rekao je Bogdanović i ponovio "da ništa ne sme da bude povod za sukobe i jednostrane poteze ni sa srpske strane ali ni sa strane Kfora i Euleksa".

POVEZANE VESTI

Subota 02.06.2012. 20:26
"Kfor da ne sme da puca na goloruki narod" Jeli ovo izjava nekog normalnog čoveka ili ,...? Žalosna je zemlja koja ovakvima daje vlast.
Subota 02.06.2012. 20:35
"Kfor da ne sme da puca na goloruki narod" - иначе шта? Иначе шаљемо стиропор у напад а као крајња мера наше помоћи Србима на КосМету биће захтев Теодосија да добије шиптарски пасош и тако званично постане Шиптар па нек виде Шиптари како им је са таквим човеком међу њима!
Subota 02.06.2012. 20:50
Овај наслов је чиста глупост... У оваквим ситуацијама треба подићи степен безбедности на највећи ниво,позвати резервни састав Војске Србије у стање највеће приправности, Жандармерију која броји 2800 припадника барем послати 1400 припадника у КЗБ-у и позвати се на високу дипломатску заштиту и подршку од Руске Федерације. Али нажалост немамо председника и Владу која би то учинила,јер сви броје новац уместо да се брину о држави и народу.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online