Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
18
Petak 01.06.2012.
14:01 >> 15:46h
Beta A

Hitan sastanak o Kosmetu kod Nikolića

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić sastao se sa odlazećim premijerom Mirkom Cvetkovićem i nekoliko ministara, a prema nezvaničnim saznanjima Bete, razgovor se ticao jutrošnjih incidenata na severu Kosova. Savet za nacionalnu bezbednost Srbije konstatovao je na današnjoj vanrednoj sednici povodom jutrošnjih incidenata na severu Kosova i Metohije da je ozbiljno ugrožena bezbednost građana Pokrajine.

Tomislav Nikolić se sastao sa ministrima povodom incideneta na Kosmetu
 

Savet za nacionalnu bezbednost je pozvao međunarodne misije UNMIK, KFOR i Euleks da u okviru svog mandata, spreče sve pokušaje privremenih vlasti u Prištini usmerene ka izazivanju nestabilnosti i straha među srpskim stanovništvom i uzdrže se od primene sile prema nezaštićenim građanima Pokrajine, ističe se u saopštenju sa sastanka.

Kako se navodi, Savet za nacionalnu bezbednost je apelovao na građane da se uzdrže od sukoba sa pripadnicima međunarodnih misija i time doprinesu smirivanju situacije.

Na Kosovu i Metohiji svi problemi se moraju rešavati dijalogom, bez nasilja i to je jedini put ka stabilnosti čitavog regiona, ocenio je Savet za nacionalnu bezbednost Srbije.

Savetu za nacionalnu bezbednost predsedavao je predsednik Srbije Tomislav Nikolić, a sastanku su prisustvovali predsednik Vlade Srbije Mirko Cvetković, ministri odbrane, unutrašnjih poslova, pravde, načelnik Generalštaba Vojske Srbije, direktor Bezbednosno informativne agencije i šefovi Vojno-bezbednosne agencije i Vojne obaveštajne agencije. 

Podsetimo, Kfor je jutros počeo da puca na Srbe kod Zvečana. Tri osobe povređene u današnjim incidentima na barikadi kod Rudara zbrinute su u kosovskomitrovačkom Zdravstvenom centru, a najteže povređeni trenutno je u operacionoj sali, izjavila je upravnica te institucije Milena Cvetković.

Milović: Potreban je razgovor Nikolića i predstavnika Srba

Predsednik opštine Zvečan Dragiša Milović pozvao je na smirivanje tenzija na severu Kosova i ocenio da bi bi bilo dobro da predstavnci Srbi, nakon današnjih incidenata, razgovoraju sa predsednikom Srbije Tomislavom Nikolićem.

Milović, koji je u Zvečanu na blokiranom mostu ka selu Rudare, gde je bila barikada koju je Kfor jutros uklonio, rekao je agenciji Beta da su ljudi ogorčeni akcijom Kfora i upotrebom sile u toj akciji.

"Vreme je da se narodu kaže istina, da nas primi predsednik Srbije Tomislav Nikolić i da se narodu kaže istina, šta je pregovarano u Briselu, da se narod ne drži u getu, žici, izolaciji", rekao je Milović.

"Ne možemo sve da ih držimo pod kontrolom. Uvek imate pojedince koji ne mogu sve to da izdrže, pa se plašimo da ne dođe do novih incidenata", kazao je on.

Milović je dodao da je razgovarao sa predstavnicima Kfora zaduženim za današnje uklanjanje barikada i da im je rekao da je problem trebalo da bude rešen razgovorima.

"Spremni smo na nove razgovore. Rekao sam im da je bilo bolje da smo razgovarali i danima nego što su akcijom urušili teško stečeno poverenje", kazao je on.

Biće još informacija...

POVEZANE VESTI

Petak 01.06.2012. 14:12
Gukni bre više! Dole plaše narod da će krenuti da počiste srbe sa severa Tačijevi banditi .
Petak 01.06.2012. 19:11
RAVNO NA KOSOVO BRACA!!! ja imam 3 RODJENA BRATA KOJI BI U ISTOM MOMENTU DOSLI DA POMOGNEMO BRACAMA SA KOSOVA, MI ZIVIMO U HAMBURGU TU SMO I RODJENI ALI KRV NIJE VODA!!! ZIVELA SRBIJA I SRPSKA SLOBODA!!!
Petak 01.06.2012. 19:30
ko mi ostavi minus - mora biti siptar koji se boji srba patritota!!! ili Srbomrzac!!! a vama u P.M. jer ... je jednostavno tako!!!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online