Sreda 24. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Ponedeljak 28.05.2012.
14:54
Beta A

DSS: Vašar na političkoj sceni Srbije

Demokratska stranka Srbije (DSS) ocenila je da stranke koje su bile u vlasti u prethodne četiri godine prave vašar na političkoj sceni Srbije dogovorima o formiranju buduće vlade iako, kako navode u DSS-u, ti dogovori treba da počnu posle polaganja zakletve novoizabranog predsednika Srbije.

Vašar prave političke partije koje su bile u koaliciji u prethodnoj vladi: Petar Petković
 

U toj stranci od naredne vlade očekuju da ubuduće ne podleže pritiscima Brisela, saopšteno je na konferenciji za novinare u Beogradu.


"Mora da postoji red kao u svim demokratskim državama, a to je da novoizabrani predsednik položi zakletvu i onda počne formalni proces pregovora o formiranju vlade. Još nismo u toj situaciji, a vidimo jedan vašar na političkoj sceni Srbije od strane političkih partija koje su bile u koaliciji u prethodnoj vladi", rekao je portparol DSS-a Petar Petković.

On je naveo da se te stranke "same od sebe dogovaraju" i dodao da žele da vode Srbiju i ubuduće "iako su poraženi".


"Da sačekamo da novi predsednik položi zakletvu, da on bude taj koji će poveriti mandat i da onda vidimo kako će teći razgovori o formiranju vlade. U tom pravom trenutku razgovaraće i DSS", rekao je Petković odgovarajući na pitanje da li DSS pregovara sa nekom strankom o formiranju vlade.


Portparol DSS-a je istakao da je u prethodnoj vladi Brisel bio "glavni gazda" i izrazio nadu da će ta praksa da se zaustavi.


"Dobro znamo da je prethodna vlast radila iza leđa građana, a u koordinaciji sa Briselom, koji je bio glavni gazda. Nadam se da će se porazom Tadića se zaustaviti takva praksa i Srbija se razvijati u drugom pravcu", istakao je Petković.


On je naveo da bi ciljevi buduće vlade trebalo da budu pre svega očuvanje teritorijalnog integriteta i bolji standard i ekonomija.


Porptarol DSS-a je ocenio i da je nedopustivo što predstavnici odlazeće vlasti, pre svih, kako je kazao ministar spoljnih poslova Vuk Jeremić, nije preneo građanima Srbije nove uslove na evropskom putu Srbije, koje je, prema njegovim rečima, izneo izaslanik visoke predstavnice EU Ketrin Ešton, Miroslav Lajčak tokom nedavne posete Srbiji.


"Da se ukinu srpske institucije na Kosovu je jedan od tih uslova", dodao je Petković.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 28.05.2012. 15:03
"Mora da postoji red kao u svim demokratskim državama, a to je da novoizabrani predsednik položi zakletvu i onda počne formalni proces pregovora o formiranju vlade".... -ako nam nečega NE manjka, u srbistanu, onda je to "protokol" i "formalnost"... kao da je TO jedini problem ove uništene države???
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online