Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
11
Ponedeljak 28.05.2012.
11:58
Beta A

"Kohabitacija loša za Srbiju kao i da Tadić bude premijer"

Funkcionerka Srpske napredne stranke (SNS) Jorgovanka Tabaković ocenila je da kohabitacija nije dobra za Srbiju, kao i da nije dobro da kandidat koji je izgubio predsedničke izbore bude premijer.

"On (Tadić) želi da stvori situaciju...da je jedino moguće ono što on želi, a to nije interes građana"

"Već ste zaboravili na do nedavne izjave da je zbog bolje saradnje i komunikacije potrebno da se ujednači vlast na svim nivoima. Kohabitacija nije dobra za Srbiju, jer onaj ko je do sad radio loše ne može od sad da radi dobro", rekla je Tabaković za Radioteleviziju B92.

Ona je odbacila spekulacije o tome da SNS zapravo želi da izbegne sastavljanje vlade i istakla da se ta stranka borila da bude odlučujući faktor u budućoj vladi.

Tabaković je navela da je neobično da se lider Demokratske stranke Boris Tadić, kao "neko ko je dobio kaznu za loše rezultate" bude kandidat za premijera.

Demokratska stranka (DS) saopštila je juče da je Tadić njen kadnidat za premijera u budućoj vladi.

"Nije pitanje za građane ko će sa kim i ko može matematički da sastavi vladu, već je pitanje na kojim načelima se formira vlada, odnosno šta će ta vlada da radi. On (Tadić) želi da stvori situaciju svršenog čina, da je jedino moguće ono što on želi, a to nije interes građana. Podsećam ga da su osnovna načela vlasti odgovornost, kontrola vlasti i smenjivost", rekla je ona.

Prema rečima Jorgovanke Tabaković, sve stranke u parlamentu su proevropski orijentisane i sa svima koje se zalažu za "neophodne reforme" SNS će razgovarati o sastavu buduće vlade.

"Demokratska stranka Srbije (DS S) nije protiv Evrope, kako im se to spočitava. Razlikujemo se svi u nijansama... Liberalno demokratska partija (LDP) jedina ne želi da razmatra mogućost ostavljanja Kosova u Srbiji", rekla je ona.

Tabaković je upitana o mogućosti takozvane velike koalicije između SNS i DS, za koju

je Tadić juče rekao da je nemoguća, upitala da li se njemu može verovati.

"Da li se njemu (Tadiću) može verovati da je išta moguće ili nemoguće posle izjave o tome da neće biti premijer, kada je doslovno rekao - vidimo se u nekom drugom filmu", dodala je Tabaković i istakla da premijer mora da bude osoba koja je stručna i politički jaka, kao i da SNS ne želi nikom da otežava situaciju.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 28.05.2012. 12:03
Ko normalan može očekivati da Tadić vodi bolju i napredniju politiku za državu nego u prethodne 4 godine kada je.kao što svi znamo ON bio i premijer i sve u Srbiji.... Dajte bre...stručnjaka ..ne mogu njega više da gledam !
Ponedeljak 28.05.2012. 11:59
Izgleda da je cilj bio samo osvajavnje vlasti, za dalje nisu ništa isplanirali.
Ponedeljak 28.05.2012. 12:33
ova gospodja bi trebalo da bude premijer srbije. daje utisak spsobne i odlucne osobe. ali kako kad ona zuta-azdaja ne da vlast.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online