Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
12
Ponedeljak 28.05.2012.
09:04
Kurir A

Rasulo u SRS: Ostavke zbog Šešelja

Zbog odluke predsednika Srpske radikalne stranke Vojislava Šešelja da postavi Vjericu Radetu na mesto potpredsednika stranke, na sednici Centralne otadžbinske uprave u subotu ostavke su dali: Aleksandar Martinović, Milorad Mirčić, Boris Aleksić, Milorad Buha, Lidija Vukićević, Paja Momčilov.

Žestoke svađe u stranci zbog Šešeljevih kadrovskih rešenja

Todorović izbačen iz vrha stranke

 

Dnevnik "Danas" navodi da je Dragan Todorović izbačen iz vrha stranke jer se sa Šešeljem razišao oko toga kako radikale treba voditi.

 

"Todorović je zagovarao da mladi ljudi zauzmu čelne pozicije i malo razdrmaju učmalu atmosferu, a da se oni koji su preterano eksponirani na neko vreme sklone sa strane. Šešelj je bio protiv, zbog čega je Todorović pred parlamentarne izbore saopštio da se povlači iz stranke, navodno zbog poslovnih problema. I na subotnjoj sednici Centralne otadžbinske uprave Todorović je izneo niz kritika, tvrdeći da je moglo štošta da se uradi drugačije. Kako to nije prihvaćeno, saopštio je da će ubuduće biti običan član stranke", rekao je izvor.

"Martinović i Mirčić sami su se povukli s potpredsedničkih funkcija jer su nezadovoljni činjenicom da su i posle izbornog poraza unapređeni Nemanja Šarović i Vjerica Radeta. Šešelj ih je više od pola sata ubeđivao da se predomisle, ali nije vredelo, definitivno su prelomili kad im je lider SRS stavio do znanja da se neće odreći Radete", rekao je izvor "Kurira" iz ove stranke. On kaže da je Mirčić viđen na funkciji predsednika Izvršnog odbora, dok bi Martinović ostao potpredsednik SRS.

"Obojica smatraju da je priča o rekonstrukciji stranke besmislena ako najodgovorniji za izborni poraz ostanu u vrhu SRS i dodatno napreduju. Mirčić je forsirao Martinovića, dok se Šešelj opredelio za Šarovića uz decidirano obrazloženje da je 'Martinović smotan i ne ume da mulja i muti', a ne može ni da obezbedi novac stranci",  kaže ovaj radikal.

Šešeljev predlog za rekonstrukciju rukovodstva stranke nije glatko prošao ni na zasedanju Predsedništva stranke, gde je osam članova glasalo "za", a 11 "protiv".

"Šešelj je Borisu Aleksiću uputio opasku da je 'nesposobni neradnik', što je Aleksića pogodilo do te mere da je podneo ostavku na sve funkcije u SRS, pa više neće obavljati ni funkciju Šešeljevog pravnog savetnika u Hagu", kaže izvor "Kurira" iz Predsedništva SRS.

Otkriva i da je sednica Otadžbinske uprave bila veoma burna, sa žestokim okršajima Nemanje Šarovića s Draganom Todorovićem i Pajom Momčilovim. U svojim izlaganjima Momčilov i Todorović su ukazali na bahatost Šarovića proteklih godina, što ga, prema njihovom mišljenju, diskvalifikuje da bude potpredsednik SRS.

Iznenađen Šešeljevim kadrovskim rešenjima, Todorović je poručio: "Braćo radikali, zbog ovoga SRS neće trajati ni šest meseci". Najemotivnije je reagovala Lidija Vukićević, koja je rekla da ne može da bude u stranci u kojoj će Vjerica Radeta biti potpredsednik, posle čega je predsedavajućem Zoranu Krasiću vratila svoju člansku kartu i napustila sastanak.

"Negodovanje među radikalima izazvao je i Šešeljev predlog da gensek SRS bude Ana Simonović, koja je u stranci bila angažovana još pre 20 godina i koju gotovo niko ne poznaje", kaže sagovornik, uz opasku da je Šešelj perfidno sprečio da članovi uprave stranke glasaju pojedinačno o svim predloženim kandidatima jer je znao da Šarović i Radeta tako ne bi bili izglasani, već je glasanje izvršeno za ceo "paket", što je dodatno razbesnelo sve u SRS.

Reakcije posle sednice SRS


Vjerica Radeta ostala na funkciji - Odluka o rekonstrukciji najužeg stranačkog rukovodstva doneta je u demokratskoj atmosferi. Nemam nikakav dodatni komentar na to.


Lidija Vukićević napustila stranku - Posle osam godina vratila sam člansku kartu. Šešelja izuzetno cenim i poštujem, ali ne mogu da budem u stranci gde je potpredsednik Vjerica Radeta.


Boris Aleksić podneo ostavku - Nije tačno da mi je Šešelj rekao da sam nesposoban. Podneo sam ostavku na sve funkcije u stranci jer se vraćam svom starom poslu.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 28.05.2012. 09:24
todorovic,je razumno predlozio da podmlade stranku,i sklone rukovodece ljude. zbog ovoga ce se konacno i raspasti ova nekada najjaca stranka.
Ponedeljak 28.05.2012. 09:20
Nevjerovatno da su dozvolili skandal ovih razmjera!?
Ponedeljak 28.05.2012. 09:28
У тој странци једини прави политичари су:Мартиновић,Тодоровић и Красић.Остали се служе кочијашким речником.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online