Četvrtak 2. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Subota 26.05.2012.
10:49
Press A

Doktorka optužena da je išamarala devojčicu

Nela Lazić, majka desetogodišnje devojčice N. L, podnela je tužbu protiv načelnice Dečjeg odeljenja Opšte bolnice u Subotici dr Katje Puleve jer joj je ošamarila dete.

Kako smiriti uplakano i ljuto dete u ordinaciji?

Majka je za "Press" rekla da je šokirana ponašanjem dr Puleve i ostalog osoblja bolnice koje, prema njenim rečima, nije imalo razumevanja za dete koje ima fobiju od igle. Nela Lazić objašnjava da je devojčicu, pošto joj je pozlilo, dovela u bolnicu.

"Pošto se moje dete strašno plaši igle, počela je da paniči kada su hteli da joj izvade krv. Ubeđivala sam je da pristane, ali bezuspešno. Tada su nam rekli da izađemo iz ordinacije. Čula sam je da vrišti i zove me, ali nisu mi dali da uđem. Na putu kući videla sam da ima modricu preko celog obraza i da su joj popucali kapilari", ogorčeno priča Nela Lazić koja je sa svojom majkom dovela dete u bolnicu.

Dr Puleva kaže da je šokirana optužbama. Ona tvrdi da je devojčica, bacajući se, udarala i psovala nju i medicinske sestre, koje su pokušavale da je smire. Dr Puleva naglašava i da je devojčicina majka bila postiđena ponašanjem deteta i da je insistirala na izvinjenju.

A sve je počelo kada je devojčici u ponedeljak, pošto je došla iz škole, pozlilo.

"Bilo joj je jako loše i izgubila je svest. U dečjem dispanzeru uputili su nas kolima Hitne pomoći u bolnicu. Tamo su joj izmerili pritisak i temperaturu, a tada se pojavila dr Puleva i pitala šta je s malom. Posle kraćeg ispitivanja da li je bila gladna, žedna i slično doktorka je rekla da joj se prekontroliše šećer. Tu je nastala panika jer moja ćerka ima fobiju od igle", priča Nela Lazić.

Pošto su joj sestre i lekari rekli da izađe iz ordinacije, Nela kaže da je posle kraćeg vremena pokušala da uđe je uz plač deteta čula da je doziva i viče da je šamaraju, ali su je sestre sprečile. 

"Na putu kući ćerka mi se požalila da je boli obraz. Kada sam joj zadigla kosu samo što nisam pala u nesvest. Imala je modricu preko celog obraza, a kapilari su joj popucali na tom mestu. Tada sam u izveštaju lekara videla da piše da dete ima poremećaj u ponašanju i da se preporučuje poseta psihijatru. Nečuveno! Odmah sam otišla u policiju, ali su mi rekli da nemam dovoljno dokaza i da mogu da podnesem samo privatnu tužbu", objašnjava Nela Lazić. 

Ona kaže da se žalila i direktoru bolnice dr Goranu Bićaninu, koji joj je rekao da može da podnese prijavu zaštitniku pacijenata.

Dr katja Puleva je ovaj slučaj prijavila Upravi bolnice i Centru za socijalni rad i zamolila ih za pojačani socijalni nadzor ove porodice.

"Kada smo hteli da detetu izvadimo krv iz prsta, počela je da se bacaka i jako viče. Majka joj je govorila da se smiri. Kada sam joj rekla da doktori ne smeju da lažu i da je sigurno neće boleti šutnula me je nogom u obraz. Pomerila sam se, a sestra je sprečila da me ponovo ne šutne. Dok se dete i dalje bacalo i vrištalo majka je pokušala da je smiri. Tada je sestra predložila da majka izađe", objašnjava dr Puleva.

Ona kaže da je devojčica nastavila da šutira sestru u grudi i grebe je po ruci.

"Nekako je sestra uspela da joj izvadi krv. Psovala me je, a ja sam joj samo rekla da ućuti jer ću je ošamariti. Kada je majka ušla počela je da je grdi govoreći da treba da je bude sramota, a meni se stalno izvinjavala. Tražila je i od deteta da se izvini, ali je devojčica rekla da sam je ošamarila", kaže dr Puleva.

Ona dodaje da se majka tresla i govorila da devojčica i kod kuće ima napade besa.

Subota 26.05.2012. 11:00
Potpuno kontradiktorne izjave, ali modrica je valjda ipak dokaz.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online