Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Četvrtak 24.05.2012.
19:10
Beta A

Širom Srbije, svako sa svakim u koaliciji

U Kragujevcu je danas potpisan sporazum o formiranju vladajuće većine, a u gradsku vlast će, pored ranije najavljenih stranaka, ući i Demokratska stranka Srbije.

Foto: Ilustracija
 

Tako će novu kragujevačku vlast činiti Zajedno za Šumadiju, G17 plus, koalicija SPS-PUPS-JS, koalicija Liberalno-demokratska partija-Srpski pokret obnove i DSS.

Na osnovu sporazuma u gradskoj skupštini će vladajuća većina imati ukupno 57 od 87 odborničkih mandata, od čega lista "Veroljub Verko Stevanović - Zajedno za Kragujevac, URS ima 37 mandata, koalicija na čelu sa SPS-om 10, a Preokret-SPO i DSS po pet mandata.

Leskovac: SNS, regioni, NS, JS i DSS sklopili dogovor

Predstavnici pet stranaka i koalicije okupljene oko Srpske napredne stranke potpisali su danas koalicioni sporazum o formiranju skupštinske većine i lokalne vlasti u Leskovcu.

Predstavnici SNS-a i Ujedinjenih regiona Srbije, Nove Srbije, Jedinstvene Srbije i Demokratske stranke Srbije rekli su na konferenciji za novinare da su ih spojila programska načela i dogovor da se odluke u budućoj vlasti donose konsenzusom.

Ta koalicija, kako je kazao lider SNS-a Goran Cvetanović, imaće 41 od ukupno 75 odbornika u Skupštini Leskovca, a lider URS-a Slaviša Zlatnović demantovao je navode da su iz koalicije koju predvodi prebegla četiri odbornika u redove Demokratske stranke. DS, koja je osvojila 22 mandata i Socijalisticka partija Srbije (12 mandata) saopštile su da su formirale skupštinsku većinu i za 1. jun najavile održavanje konstitutivne sednice Skupštine Leskovca.

Prema navodima iz te koalicije, do skupštinske većine došlo se tako što su podršku dale dve odbornice Narodne partije Maje Gojković i jedan odbornik Reformističke stranke. Te dve stranke su na izborima učestvovale u koaliciji sa URS-om, a u DS su kazali da je u njihove redove prešla i jedna odbornica URS-a.

U Varvarinu koalicija SPO, SNS, DSS i URS

 

U Varvarinu je održana konstitutivna sednica Skupštine opštine na kojoj je za predsednika te šumadijske opštine izabran Zoran Milenković iz Srpskog pokreta obnove, koji je na toj funkciji bio i u prethodnom mandatu, dok je za njegovog zamenika izabran Goran Malezić, iz Srpske napredne stranke.

 

Za predsednika Skupštine opštine Varvarin izabran je Slavoljub Petrović, član SPO, a njegov zamenik će biti Mirko Tomić iz DSS. Vladajuću većinu sa 25 od ukupno 41 odbornika u Varvarinu su formirali SPO sa 13 odbornika, SNS sa pet, DSS sa četiri i URS sa tri odbornika. U opoziciji su ostali DS i SPS sa po 6 odbornika i Grupa građana i SDP sa po 2 odbornika.

Četvrtak 24.05.2012. 19:15
Ovi bi izgleda za vlast prodali i rođenu majku svi! Jedino se nadam da Dveri nigde neće ulaziti u ovakve koalicije a ušli su u preko 40 gradskih skupština.. Tu bi se dokazali da nisu kao drugi i da su iskreni.
Petak 25.05.2012. 11:04
Čista trgovina, odbornik SNS-a na lokalu je rekao-videćemo šta će Ds i Liga da nam ponude.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online