Četvrtak 2. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
14
Sreda 23.05.2012.
10:13 >> 14:37h
Press A

Za vikend u Beograd stiže 250 masona

Veliki masonski skup u Beogradu okupiće u petak i subotu 250 masona iz 20 zemalja, među kojima su i moćni političari i biznismeni čija imena organizatori ne žele da otkriju.

Veliki majstor Dragoslav Pavlović

Konferenciju Ujedinjenih velikih loža Evrope organizuje Velika nacionalna loža Srbije, čiji veliki majstor Dragoslav Pavlović za "Press" objašnjava da je povod dolaska evropskih slobodnih zidara u Beograd stogodišnjica formiranja masonskog Vrhovnog saveta Srbije.


"Ujedinjenu veliku ložu Evrope osnovala je upravo naša loža sa dve francuske, zbog čega ne treba da čudi dolazak najvažnijih masona u Beograd. Evropska loža je osnovana 2010. godine i od tada su se priključivale i druge lože sa ovog kontinenta. Na skup će doći gosti iz Italije, Španije, Rumunije, Bugarske, Mađarske, ali i iz Meksika i mnogih drugih zemalja", najavljuje Pavlović, koji je zajedno sa četvoro tzv. velikih oficira predstavnik Srbije u Ujedinjenoj velikoj loži Evrope.


Pavlović nije želeo da otkrije ko su masoni koji dolaze u Srbiju, ali je rekao da među njima ima bogatih i moćnih ljudi, i dodao da želi da istakne da skup nema bilo kakve veze sa političkom situacijom u Srbiji.


"Mi smo ovaj datum odredili još pre godinu dana. Na kongresu se neće pričati o političkim stvarima. Ovakvi skupovi se održavaju dva puta godišnje, a teme su vezane za unutrašnja pitanja organizacije, od prijema novih članova do finansija, kontrole rada loža u Evropi i slično", objašnjava Pavlović.

U Beograd osim velikih majstora dolaze i po četiri velika oficira iz svake lože, ali prvog dana skupa će se održati sastanak samo najvažnijih masona.


"U prvom delu će se sastati između 30 i 50 ljudi, dok će drugog dana na večernjoj proslavi učestvovati još oko 200 gostiju. Tu su planirana i neka bratimljenja", otkriva Pavlović.


On objašnjava i da u Srbiji ima oko 2.500 masona. Prema masonskim pravilima, imena "braće" se ne otkrivaju. Zanimljivo je da su srpski masoni veoma podeljeni, iako pravila nalažu da u jednoj zemlji bude jedna masonska vlast, pa tako, prema rečima Pavlovića, u Srbiji postoji čak šest velikih loža.

Sreda 23.05.2012. 10:22
"iako pravila nalažu da u jednoj zemlji bude jedna masonska vlast, pa tako, prema rečima Pavlovića, u Srbiji postoji čak šest velikih loža. " U srbistanu ČAK ni masoni nisu složni i jedinstveni?
Sreda 23.05.2012. 12:45
Drugim recima, za vikend stize 250 djavoljih izaslanika u Srbiju. Postovani izaslanici, ovde Vam nije mesto. Mars iz Srbije, ovo je zemlja Gospoda Isusa Hrista, zemlja Svetog Save, Svetog Simeona, Svetog Cara Lazara i svih pravoslavnih svetaca!
Sreda 23.05.2012. 10:51
Nisu slozni iz prostog razloga jer imaju samo jednu prepreku a ona se zove materijalizam.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online