Petak 10. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Utorak 22.05.2012.
14:59 >> 16:35h
Beta A

Prištinski paroh poziva Srbe da se vrate u Prištinu

Prištinski paroh Darko Marinković pozvao je raseljene prištinske Srbe da se vrate u taj grad.

Pre rata 1999. u Prištini je živelo oko 40.000 Srba, a sada ih je manje od 100
 

U Prištini je pre rata 1999. godine živelo oko 40.000 Srba, a sada ih je manje od 100.

Više od sto raseljenih Srba okupilo se danas na liturgiji koju su služili prištinski parosi Darko Marinković i Stevo Mitrić povodom slave grama i grada, u delimično obnovljenoj Crkvi Svetog Nikole u Prištini.

Liturgija povodom slave grama i grada, u delimično obnovljenoj Crkvi Svetog Nikole u Prištini
 

Marinković je okupljenim vernicima kazao da mu je posebno drago što su se pored preostalih prištinskih Srba danas u crkvi okupili i oni koji su morali da napuste kuće i Kosovo.

"Neka da Sveti Nikola da se i dalje u ovolikom broju okupljamo ovde u ovom hramu i proslavljamo i Svetog Nikolaja i vaskrsloga Hrista i da ne zaboravimo šta smo, ko smo i odakle smo", kazao je sveštenik.

Više od sto raseljenih Srba došlo na liturgiji koju su služili prištinski parosi Darko Marinković i Stevo Mitrić
 

Tridesetak raseljenih Srba došlo je na slavu u Prištinu iz centralne Srbije u organizaciji "Kola srpskih sestara".

Crkva Svetog Nikole spaljena je u martovskim neredima 2004. godine zajedno sa parohijskim domom, arhivom, bibliotekom i ikonostasom koji je bio remek delo debarskih majstora. Hram u Prištini podignut je 1830. godine na temeljima  srednjevekovnog srpskog pravoslavnog manastira.

POVEZANE VESTI

Utorak 22.05.2012. 15:06
Vratili bi se svi u Pristinu a ko ce da osigura njima bezbedan zivot jer Ramus Haradinaj ili Hasim Taci predvodnici UCK..Sve dok ne bude tu Srpske Vojske i Policije to je odlazak jednom nogom u sigurnu smrt..
Utorak 22.05.2012. 15:16
Како позивате Народ да се врати на КосМет господине Дарко када ваш поглавар и оцеубица Теодосије изјављује по новинама не тако давно да се он не усуђује да без пратње оде, беше, у Девич? "Отворили" су Теодосије и дружина му Богословију у Призрену, а где оно Теодосије "служи" за Божић и Васкрс у Призрену или на неком другом "слободном" месту на КосМету? Служите Шиптарима за легализацију окупације и јесте као птице у кавезу, додуше неки од вас су у златном али ипак кавезу! Бићете ту где јесте док вам то одговара јер већина вас свештеника доле, да не кажем сви, ИМАТЕ КУЋЕ ИЛИ СТАНОВЕ ПО СРБИЈИ КОЈИ ВАС ЧЕКАЈУ ЈЕР НЕ ЖЕЛИТЕ СТВАРНО ДА ЖИВИТЕ НА КОСМЕТУ! За вас и Теодосија је све то само БИЗНИС!
Utorak 22.05.2012. 16:46
Vredniji je život svakog našeg čoveka nego išta na svetu! Samo uz naše službe bezbednosti,vojsku i policiju ja podržavam povratak! Ovako je to neozbiljno...I ono malo staraca koji opstaju u Prištini su izloženi UŽASNOM teroru od sugrađana albanaca...
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online